Sportkanjers uitreiking 21 september 2020

Onder een stralende najaarszon was de uitreiking van de Sportkanjers op de Wielerbaan Assen. Dit is een prijs van de gemeente Assen voor sporters tot en met 13 jaar die een verdienstelijk resultaat hebben behaald in hun sport. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Jan Broekema. De middag werd gepresenteerd door Marije Joling, zelf voormalig topschaatster uit Assen. De uitreiking zou eigenlijk eerder plaatsvinden maar werd uitgesteld vanwege corona. De wethouder gaf eerlijk aan dat hij zelf helaas te weinig aan sporten toekwam, maar vind sporten wel belangrijk. Het blijkt dat je door sporten het beter doet op school en het is natuurlijk gezellig en vooral gezond.

De uitreiking werd bijgewoond door Jorinde van Klinken, de nationaal kampioene discuswerpen en vice-kampioen kogelstoten uit Assen. Er was een filmpje wat aangaf hoe Jorinde trainde tijdens corona. Jorinde vertelde wat over hoe zij haar doelen tot nu toe had bereikt en gaf tips aan de aanwezige sporters. 

Daarna werden meiden van Omnigym, een turnster, een bokser, en trampolinespringsters gehuldigd voor het de beurt was aan bcA. Nadia, Sofie, Aliene en Paula moesten op het podium komen en werden (met de afwezige Levi) gehuldigd voor hun kampioenschap beginnerscompetitie 2019-2020 5e klasse, Badminton Regio Noord. De dames waren een beetje zenuwachtig maar kwamen toch het het podium op. De wethouder stelde enkele vragen; vroeg welke sporten zij nog meer deden, wat ze ervoor gedaan hadden etcetera. Redelijk vlot antwoorden onze meiden de wethouder. De wethouder sprak zijn waardering uit dat de meiden “lol” en “gezelligheid” ook belangrijk vonden. Onder applaus en na ondertekening van het spandoek verlieten zij met certificaat het podium.

Niet veel later was het Bianca die naar voren moest komen. Zij moest vertellen wat ze gedaan had om (in een team) de 3e plaats te halen bij de Badminton Regio Noord Competitie 2019-2020 2e klasse U15. “1x in de week trainen” antwoordde Bianca. “Wat was haar doel voor volgend jaar?” vroeg de wethouder. “Weer 3e of hoger worden” antwoordde Bianca. Ook Bianca mocht na een applaus en een certificaat het podium verlaten.

Na een volleyballer van Sudosa werd tot slot onze Daniek in het zonnetje gezet. Dit omdat Daniek op de 2e plaats is geëindigd in de Badminton Regio Noord competitie 2019-2020 3e klasse U15. Op de vraag waarom ze haar haar blauw had geverfd antwoordde Daniek monter “omdat het kan”; dat antwoord kwam er zo mooi ad rem uit dat het publiek moest lachen. Daniek legde verder uit dat ze helaas vanwege haar enkel na 2,5 jaar badminton moest stoppen maar ze sportte nu alsnog en deed o.a. waterpolo.

Ook Daniek mocht haar naam op het spandoek schrijven en kreeg een certificaat (ook voor haar teamgenoot Stan) en applaus. Met snoepgroenten en een tasje attenties keerden onze dames huiswaarts.

Zie ook: https://assercourant.nl/artikel/1127080/jeugdige-asser-sportkanjers-krijgen-certificaat-ondertekening-sportakkoord-assen.html

Contact gegevens

Algemene informatie: info@bcassen.nl

Redactie website: pr@bcassen.nl

Bestuur bcA: secretaris@bcassen.nl