Buitentraining Jeugd en Senioren vanaf woensdag 14 april

Wanneer  : vanaf woensdag 14 april
Waar     : Handboogschietvereniging AATC
Adres    van Dijksveldpad 3
Fiets    : in het fietsenrek bij de Pioneers
Auto     : parkeerterrein sportpark Dijkveld/'t Asser Wapen

Jeugd    : woensdag 18.30-19.30 uur
Senioren : woensdag 19.30-21.00 uur
         : donderdag 10:30-12:00 uur

De corona maatregelen:

1) Bij Jeugd mogen ouders het complex niet betreden.
2) Kleedkamers gesloten; sportkleding thuis aantrekken.
3) Voor noodgevallen is 1 toilet beschikbaar.

4) Voor handen wassen zijn 2 wastafels met zeep aanwezig; zelf handdoek meenemen.
5) Namen worden geregistreerd i.v.m. mogelijk Corona onderzoek GGD.
6) Alle basis Corona regels blijven gelden (kom niet als je klachten hebt of iemand in je omgeving klachten heeft etc.)

 

Voor de senioren

De badmintonspullen mogen eindelijk weer uit de kast. Omdat we afhankelijk zijn van de weergoden en niet in een windstille hal trainen maar buiten, zal er bij de trainingen steeds geïmproviseerd moeten worden, maar dat hadden jullie waarschijnlijk zelf ook al bedacht vanwege de buitenomgeving. De buitentraining zal met name gericht zijn op conditie, snelheid, spelelementen en als het weer het toelaat iets met racket en shuttle.

- Vrijspelen is nog niet optimaal/echt mogelijk omdat de air badminton netten nog niet geleverd zijn.

- Mochten er leden zijn die een speedminton set hebben, neem die vooral mee: er is voldoende ruimte op en naast het veld om daar mee aan de slag te gaan.

- Ook als er leden zijn die zelf niet mee doen maar wel een speedminton set willen uitlenen horen we het graag.

- Als er vanwege het weer een training niet doorgaat, zullen we dat uiterlijk 1 uur voorafgaand aan de training in ons gastenboek plaatsen. Raadpleeg dit dus even voordat je op weg gaat.

De praktische zaken: Naast de standaard corona maatregelen zijn er nog een aantal bijzonderheden. We zijn gastgebruiker bij AATC en mogen 1 sanitaire ruimte van de Pioneers gebruiken. Graag zorgen dat we alles netjes achterlaten. Afval kan in de grote container voor het clubgebouw.

Trainen/vrij spelen In tweetallen of in groepjes van maximaal 4 personen.
Er kunnen meerdere groepjes tegelijkertijd op een veld sporten, mits zij zich duidelijk als aparte groepjes bewegen. Deze groepjes blijven de hele sessie bij elkaar, je badmintont dus de hele tijd in hetzelfde groepje.
Binnen jouw groepje van 4 mag je onderling wel van speelpartner wisselen. Na het spelen van 2 (bij gelijkspel 3 games) geef je het net vrij voor het volgende groepje van 4. Zijn er geen wachtende groepjes dan mag je verder doorspelen.
Dubbelen mag, probeer wel zoveel mogelijk afstand onderling te houden. Enkelen kan natuurlijk altijd.
De trainer mag geen grote groepsinstructie geven maar wel apart langs bij elk groepje van 4
air shuttles zijn nog beperkt aanwezig, gewone shuttles wel voor handen.
De 4 air badminton buitennetten & shuttles zijn er hopelijk vanaf eind april, 1 net is altijd vrij voor de vrij spelers, de andere 3 zijn m.n. voor de training. Tenzij er minder nodig zijn voor de training. Dat bepaalt de trainer. Daarnaast is er altijd ook 1 kleiner net beschikbaar voor vrij spelen.
Ook als je niet opgegeven bent, mag je altijd meedoen met de buitentrainingen. Iemand meenemen mag natuurlijk ook. Afmelden is niet nodig tenzij het corona gerelateerd is, dan horen wij dat graag terug via de secretarismail.

Voor de woensdagavond zijn er 10 trainings liefhebbers, 10 vrij spelen liefhebbers en 9 die nog twijfelen. Erwin zal de woensdag training geven van 19.30-20.30 uur, het laatste half uur tot 21.00 uur is “vrij spelen”

Voor de donderdagochtend 10.30-11.30 uur, het laatste half uur tot 12.00 is “vrij spelen” er zijn 16 trainings liefhebbers, 4 vrij spelen liefhebbers en 5 die nog twijfelen. Pieter zelf zal gewoon mee badmintonnen en geen training geven, straks wel weer als we de hal in mogen. We proberen nog een trainer te regelen, mocht dat echt niet lukken dan zal er alleen vrij speel aanbod zijn op de ochtenden.

Wij wensen jullie alvast veel sportplezier en gezelligheid toe op het buitenveld.

Met sportieve groet namens het bestuur

Rick, Klaas, Hanne, Joyce en Gertie

Contact gegevens

Algemene informatie: info@bcassen.nl

Redactie website: pr@bcassen.nl

Bestuur bcA: secretaris@bcassen.nl