Informatie

competitie jeugd meisjeCompetitiespelen
Wil je graag veel trainen en wedstrijden en toernooien gaan spelen dan word je competitiespeler. Je komt dan bij de aspirant- competitiespelers of junioren competitiespelers. Hier train je wat fanatieker en intensiever en er wordt ook van je verwacht dat je competitie en/of toernooien gaat spelen. Uit de jeugdgroep zijn meerdere competitieteams gevormd. Ze spelen van september tot februari in het weekend in de jeugdcompetitie.

Inschrijven voor de competitie
Vanaf half februari kun je je inschrijven voor de jeugdcompetitie via een inschrijfformulier. Dit formulier wordt zowel via de website als tijdens de training beschikbaar gesteld aan alle leden. Dit inschrijfformulier lever je in bij de competitieleider junioren/adspiranten (momenteel vacature voor deze functie) voor half februari. Van je ouders wordt verwacht dat ze bij toerbeurt de begeleiding verzorgen van een jeugdteam. Bij een uitwedstrijd verzorgen ouders om de beurt ook het vervoer.

Jeugdcompetitie
We spelen met meerdere teams in de regionale jeugdcompetitie. Bij de jeugdcompetitie kunnen teams bestaan uit alleen jongens, alleen meisjes of een gemengd team (maximaal 6 kinderen).

Jeugd starters-competitie
De jeugd starters-competitie is speciaal voor beginnende jeugdleden die ongeveer 1 tot 2 jaar badminton hebben gespeeld. Het is een verkleinde competitie. Bij deze competitie speel je in kleinere poules (maximaal 6 teams). Je leert zo wat competitie spelen is. Deze competitie start meestal na de herfstvakantie. Dit seizoen willen we weer met  jeugdteams meedoen aan de starters-competitie.

DUC toernooien
DUC toernooien zijn vooral bedoeld voor niet-competitie-spelende jeugdleden om met toernooien en wedstrijdjes tegen andere badmintonnertjes kennis te maken. DUC staat voor Dorpen Uitwisselings Circuit en is een initiatief van een aantal verenigingen in deze regio. Deze verenigingen organiseren laagdrempelige jeugdtoernooien gedurende het hele seizoen. Het gaat vooral om het plezier in het badmintonspelletje. Lees meer>>

Speciaal voor de jeugd is er een website met allerlei informatie over de badmintonsport: http://jeugdbadmintonnederland.nl

 

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.