Nieuwskoppen

Verslag Nieuwjaars-mix-toernooi

Weer een memorabele editie! Wat een organisatie! Wat een strijd! Wat een prijzen! Wat een bitterballen! Wat een koppel binnen en buiten het veld! Wat een blauwe shirtjes? Wat een...  hé wat doen die studenten van het Drenthe College hier? Nieuwsgierig?

“Deze memorabele editie. Opdat er niet vergeten wordt! De organisator, Marco, gaf te kennen zijn laatste strijd te hebben geleverd. En het commando (wellicht voorlopig) over te dragen. Nu is het zaak te zorgen voor een soepele wisseling van de wacht, zodat er nog vele edities van deze traditionele nieuwjaarsslag geleverd kunnen worden. Volgend jaar is er dan weer een eerste slag, en die is een daalder waard!”

Zo eindigde het toernooiverslag van 2017 en begint het verslag van 2018.

De wacht kon soepel worden overgedragen aan Jolanda Jongejan en Sebastiaan Berends. Als snel kwamen hier nog 2 extra commissieleden bij: Jorian Roelink, student van het Drenthe College afdeling Sport & Bewegen en Gertie als zijn bcA begeleider (zie ook Thinking out of the box met onze clubactiviteiten).
Jorian kreeg door deze samenwerking de gelegenheid om een examenonderdeel af te sluiten, wij konden op onze beurt zorgeloos wedstrijden spelen, erop vertrouwend dat Jorian het hele toernooi in goede banen zou leiden.
En dat deed hij ook, samen met medestudenten Michelle Klok & Wesley Thies die hij had ingeschakeld voor de wedstrijdtafel en de EHBO. De EHBO-koffer kon de hele avond gelukkig in de kast blijven maar het is toch altijd fijn als er iemand bij zo’n toernooi is die weet wat hij/zij moet doen als de nood aan de man is.
De wedstrijdindelingen waren dit jaar iets anders waardoor iedereen gemiddeld toch zeker wel 4 wedstrijden te spelen had. Hans Meijer die mixte met Nellie de Jong-Sinderdinck en dubbelde met Ton Schutter kreeg er wat meer voor zijn kiezen, 10 om precies te zijn. Waren Sebastiaan & Jolanda, Erik & Gertie en Robin & Herman alledrie aan het azen op de poedelprijs in de GD poule. Helaas, helaas…Geen van deze 3 teams kwamen er voor in aanmerking. Tamiko de Ruiter en haar speelpartner Arie van der Heiden gingen er mee aan de haal. De andere 3 tweetallen zijn vast van plan volgend jaar iets minder “goed” te spelen in de hoop op……
De eerste prijs in deze GD poule ging naar: Jorinde Kruijsdijk & Onno van der Wal, ook zij hadden het maximale aantal punten gescoord van alle drie de GD poules.

Bij de competitiespelers moesten Tessa Boersma & Lennart Schroot flink aan de bak tegen hun zeer ervaren tegenstanders. Wisten zij in het in oktober gehouden Piraten toernooi als teamduo: “Smells like team Spirit”nog een 2de plek te veroveren, dit keer leverde hun verwoede pogingen in ieder geval iets geurigs op: de poedelprijs in deze wedstrijdpoule. Gouden koppel Joyce Ausema & Erwin Holtrop bleken niet alleen buiten het speelveld een goede match te zijn, zij bleken onverslaanbaar op de baan en gingen er met de 1ste prijs vandoor. Het was wel een spannende aanloop naar deze prijs want Thom & Margreet waren ook niet voor de poes om het zo maar uit te drukken.

De heren die dit jaar in de HD poule speelden bij “gebrek” aan dames, stond dit jaar een grote verrassing te wachten…….. En nee, er waren voor dit jaar geen extra schone dames geregeld of geleend bij een badminton in de buurt. Het zat hem in de tegenstanders. Het zag behoorlijk blauw in de HD poule en dat had niets maar dan ook helemaal niets te maken met de inhoud van de groene flesjes uit de kantine. Het waren de clubkleuren van Pluvero!. Waar kwamen die nu ineens vandaan? Nou, gewoon uit Rolde natuurlijk. 6 leden van onze gezellige buren badmintonclub uit Rolde. Henk, Ruud, Richard, Jeroen, Aaldert & Jan hadden zich spontaan aangemeld. En met maar 3 bcA teams in deze poule zou dat anders een uitgemaakte strijd worden. Als vreemde eend in de bijt bleken zij een waardevolle aanvulling in deze poule. Na de 1ste schrik bij onze heren werd “het jachtinstinct” aangewakkerd en werd er fanatiek badminton gespeeld. De veren vlogen ervan af, bij wijze van spreken dan, want in deze poule werd natuurlijk gewoon met nylon gespeeld. De wedstrijden werden beduidend spannender en verrassender hierdoor. Tjerk van der Woude & Gideon Los wonnen de HD, Aaldert Hessels & Jan Jongbloed namen de poedelprijs mee naar Rolde toe.

Els, Nellie, Heidi, Johan, Hans & Ton speelden niet alleen 's ochtend bij de Peelogroep 2 uur badminton maar deden ook nog eens 's avonds mee bij het Nieuwjaarsmixtoernooi op deze donderdag 11-01-2018. Petje af voor deze ervaren & dappere senioren. Hans zelfs in 2 verschillende poules, de herendubbel en de mix. Fotograaf Pieter Sopacua legde het allemaal vast op zijn camera. Vanwege een blessure kon hij zelf spijtig genoeg niet meedoen maar in Frits Erenstein vond hij een waardige vervanger voor zijn medespeelster Heidi Grit.
Na de prijsuitreiking kreeg Trainer Tjerk nog een kleinigheidje in vloeibare vorm aangeboden, wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie bij Domino’s Pizza.

Dankzij onze sponsoren: FKS, AH Hillinga, Stella Fietsen, Lamberink makelaars, IntersportvanderVeen & DG Beveiliging zijn wij, ondanks teruglopende contributies, nog steeds in staat om ook dit gezelligheidstoernooi voor alle leden gratis te kunnen blijven aanbieden. Wij hopen dan ook dat de contracten met deze sponsoren de komende jaren steeds weer verlengd zullen worden Wat we ook zeker even willen vermelden is dat wij ontzettend blij zijn met de onvermoeide inspanningen van onze enthousiaste sponsorcommissie: Kees van Dijken & Jorinde Kruisdijk, ook een gouden combinatie, die bovenstaande sponsoren met hun acties aan onze vereniging konden koppelen met duidelijke informatie en persoonlijke gesprekken. En natuurlijk hartelijk dank aan “onze” student Jorian Roelink, die ervoor zorgde dat de andere bcA vrijwilligers bij dit toernooi een heerlijk relaxte avond kregen dankzij zijn inspanningen. Wij hopen dat hij met dit toernooi zijn examenonderdeel heeft kunnen afsluiten.

Zie ook de foto's van het Nieuwjaars-mix-toernooi op facebook.

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.