Nieuwskoppen

Activiteiten jeugdcommissie

De jeugdcommissie heeft op 2 november overleg gehad en een aantal activiteiten alvast ingepland voor het lopende seizoen. Bij het Pepernoten toernooi en het ouder-kind Piraten toernooi hebben wij besloten om dit elk seizoen te rouleren tussen de Timp en Kloosterveste.

Dit seizoen pepernoten toernooi in de Timp en Ouder-kind Piraten toernooi in Kloosterveste, volgend jaar omgekeerd. Het vriend-vriendinnen toernooi zullen we op beide locaties doen.

1) Woensdag 5 december vervallen de lessen omdat alle sporthallen dan dicht zijn.
Het Pepernoten toernooi voor de jeugdleden wordt dit jaar voor beide locaties gehouden op dinsdag 4 december in de Timp. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld in verband met de voorbereidingen. Dit kan via een mailtje met voor- en achternaam naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door het deelname briefje in te leveren bij de trainers
NB Als uw kind allergisch is voor bepaalde etenswaren, horen wij dit graag bij de aanmelding zodat we daar rekening mee kunnen houden en in overleg met u een alternatief kunnen aanbieden.
Bij het pepernoten toernooi spelen de jeugdleden onderling gezellige wedstrijdjes en tussendoor kan er een pepernootje gesnoept worden. Ook kan er meegezongen worden met de liedjes die afgespeeld worden. Wij hebben de badminton Pieten weer uitgenodigd dit jaar maar het is altijd even afwachten of die tijdens deze drukke decemberweek ook naar BC Assen kunnen komen. We laten ons gewoon verrassen die avond.

2) Het Ouder-kind Piratentoernooi wordt dit jaar eenmalig in januari gehouden voor beide jeugdlocaties en wel op woensdagavond 16 januari in de Kloosterveste. Volgend seizoen is dat gewoon weer rond eind oktober. Bij dit toernooi spelen jeugdleden met 1 van hun ouders/ opa”s/ oma”s en seniorleden met 1 van hun kinderen of kleinkinderen als team. Er worden partijtjes gespeeld en ook behendigheidsspelletjes/opdrachten gedaan. Iedereen die dat wil mag in Piratenstijl komen (verkleed en/of geschminkt) maar natuurlijk mag je ook in gewone sportkleding aantreden. Net waar iedereen zich prettig bij voelt. En natuurlijk mag er een eigen piraten-teamnaam opgegeven worden. Ook zonder speelpartner mag je meedoen, geef je dan op en kruis PW (partner wanted) aan op de formulier. Dan zorgen Piraat H. en Piraat G. dat jullie een speelmaatje krijgen.
Opgave vooraf is noodzakelijk in verband met de voorbereidingen en de eventuele leenrackets die geregeld moeten worden.

3) Vriend-vriendin toernooi 5 & 6 februari 2019
Hierbij neem je een vriend of vriendin mee die dan samen met jou gezellige wedstrijdjes speelt tegen andere vriend-vriendin teams. De jeugdcommissie zorgt voor een kleine versnapering en kleine prijsjes. De trainers delen de wedstrijdjes in en houden de scores bij.
Net als bij het Piraten toernooi is opgave vooraf noodzakelijk, onder andere vanwege de leenrackets.

4). Schooltoernooi Als we genoeg vrijwilligers kunnen krijgen gaan we een Schooltoernooi voor de groepen 5 & 6 van de basisscholen organiseren op woensdagmiddag 6 maart 2019 in de Pittelohal van 14:30 tot 17:30 uur. Er zijn minstens 20 vrijwilligers nodig om deze middag goed te laten verlopen: voor het tellen van de wedstrijden, begeleiden bij de spelletjes tussendoor, als fotograaf, EHBO-er, toezicht houder en wedstrijdtafel administratie. Voor de kerstvakantie moeten de vrijwilligers rond zijn, pas daarna gaan we werven. Helpers kunnen zich aanmelden via de jeugdcommissie mail. Oudere jeugd kan deze activiteit ook gebruiken om maatschappelijke stageuren te behalen voor school.

5). Clubkampioenschappen worden op zaterdag 18 mei gehouden in de Pittelohal

6). Poeisz jeugd sponsoractie.
We hebben ons weer aangemeld voor de Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz. Half december horen we of we zijn ingeloot. Een onderdeel van deze actie is de winkeldag: op 1 zaterdag moeten we met zowel jeugd als seniorleden het super sponsorproduct van die week aan de man brengen in de winkel in Pittelo. De winkel wordt de maandag voor onze winkeldag“ aangekleed” met shuttles en bc Assen promotiemateriaal en na afloop van de winkeldag weer opgeruimd
Bij droog weer kunnen er demonstraties badminton gegeven worden op de parkeerplaats. Koffie/thee en ranja stelt de Poiesz altijd zeer gastvrij ter beschikking die dag.
We krijgen 8 vrijkaarten voor het jeugd sponsorgala in de Expo hal in Leeuwarden, waar we onze cheque dan mogen ophalen. Oudere jeugd kan de inzet tijdens de winkeldag gebruiken om hun maatschappelijke stage uren in te vullen

7) Jeugd seizoensafsluiting: ideeën hiervoor mogen naar de jeugdcommissie gemaild worden. Datum hiervoor wordt nog geprikt

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.