Informatie

recreatieoverdag

Binnen onze verenging hebben we een leuke recreatieve overdag-groep. Hieronder een stukje over de groep, geschreven door één van de groepsleden.

Waarom op een morgen badmintonnen?
Er mensen zijn die graag ’s ochtends willen spelen omdat ze:
a)    gepensioneerd worden of zijn
b)    een vrije morgen hebben en graag willen sporten
c)    de badmintonavonden willen overlaten aan de werkenden

Wat doet de donderdagmorgengroep?
De trainer is ongeveer half negen aanwezig, zet de netten uit en legt de shuttles klaar. Vanaf 9 uur kan er gebadmintond worden. Veel leden zijn echter al om 8.45 uur aanwezig en aan het spelen. De groep heeft een vaste kern van ongeveer 26 leden, zowel ouderen als jongeren, beginners en gevorderden. De liefhebbers kunnen trainen vanaf 9.30 uur tot ongeveer tien uur. Om 10 uur is het koffietijd om iedereen even rust te gunnen, want het is een intensieve sport en het sociale contact te bestendigen en uit te bouwen. Er wordt veel gepraat en gelachen!
Na de koffie is er toss. Hierbij worden de rackets op een hoop gegooid, waaruit de trainer willekeurige combinaties samenstelt. In deze samenstelling wordt 20 minuten tot een half uur gespeeld. Daarna kan er vrij gespeeld worden. Men zoekt zijn eigen groepje uit en kan doorspelen tot half twaalf, waarna een ieder zijn eigen badmintonpalen en shuttles opruimt. Eénmaal per maand, op de laatste donderdag, zijn er onderlinge wedstrijden en is er geen training.

Toernooi
In de voorlaatste speelmaand van het jaar, de maand april, is er een uitwisselingstoernooi met twee andere, op de morgen spelende, clubs in de regio, te weten BC Oosterwolde en BC Appelscha. Gemiddeld doen daar van de drie clubs ongeveer 35 leden aan mee. Een erg leuke ochtend. De  organiserende club probeert iedereen zoveel mogelijk op sterkte te laten spelen in 4 à 5 partijen. Aansluitend zijn er kleine prijsjes te winnen voor de winnaars en wordt er gezellig nàzit gehouden. Op 12 april 2012 werd het jaar afgesloten in Oosterwolde met een leuk toernooi. In 2013 is badminton combinatie Assen weer aan de beurt.

Einde seizoen
Het badmintonjaar wordt eind mei afgesloten. Er wordt een gezamenlijke fietstocht met de leden van de donderdagmorgengroep gehouden met aansluitend een etentje 'ergens' in Assen. 

Historie
Sport Overdag is begon in het najaar van 1983 gestart in de Peelohal. Aanvankelijk op donderdagmiddag, alleen bezocht door vrouwen. Twee dochters van een meespelend lid namen de zorg van de (hele kleine) kinderen van de speelsters op zich. Dit ging door tot 1992. Omdat het landelijk beleid werd om meer ouderen aan het sporten te krijgen en er een gesubsidieerde trainer (Vera van Mil) in dienst van de club kon worden aangenomen ontstond er een donderdagmorgengroep, waar voor een betaling van f 2,50 per keer mét training, kon worden gespeeld. Nu dienden ook mannen zich aan. Als trainer kwam Guus Velberg de gelederen versterken. De morgen was inmiddels naar sporthal de Spreng verhuisd. In augustus 1996 kregen we Amelingh Smith als trainer, we verhuisden naar sporthal Peelo (waar we inmiddels nog spelen). Hij nam na 15 jaar onze trainer te zijn geweest afscheid op 26 mei en in september 2011 is Suh Hartering als trainster onze gelederen komen versterken.

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.