• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ouder-Kind BC Assen-Poiesz Piraten Toernooi

Het jaarlijks terugkomende Ouder-Kind BC Assen-Poiesz Piraten Toernooi van 16 januari verliep zonder gezonken schepen. Wel liep het door omstandigheden een paar maanden vertraging op. Dit gaf BC Assen wel de kans om met een nieuwe sponsor voor dit toernooi in zee te gaan: De Poiesz, supermarkt van het Noorden.
Een aantal Piratenteams had door de vertraging last van zeeziekte gekregen en moesten noodgedwongen verstek laten gaan. Hopelijk doorstaan ze de zeereis volgend jaar beter. Uiteindelijk starten er bijna 24 teams om alle uitdagingen in een toernooivorm aan te gaan.

Piraat H en Piraat G hadden het wedstrijdroer uit handen gegeven aan kapiteins Vera, Mariska en Chris.
De teams werden over 3 poules verdeeld waarbij een aantal teams zoals De Shuttle Slopers, Kapitein Blauwhaar & de Ultra Low Flying Canonballs extra in de smiezen werden gehouden want hun naam deed vrezen voor het ergste. Team Kroko’s werd eveneens nauwlettend gevolgd maar dat had een andere reden: zij hadden hun krokodil meegenomen en de kooi thuisgelaten. We mogen wel stellen dat het dit jaar zonder overdrijven, spannende tijden waren in de sporthal in Kloosterveste.

Ieder team moest zich in een 5-tal uitdagingen bewijzen en de ooglap was er 1 daarvan. Deze ultieme uitdaging wordt ieder jaar flink onderschat. Wedstrijden spelen met een afgedekt oog, eerst links, dan rechts en daarna naar keuze, bracht toch menigeen uit balans en het schootsveld van de shuttle nam daarmee ook een geheel andere koers. Tot grote hilariteit van de teams.

Enkele teams hadden na de 5 verplichte uitdagingen nog tijd over om hun geluk/richttalent te beproeven bij 3 extra racketuitdagingen.
De resultaten moesten op de eigen schatkaart bijgehouden worden en daarna bij de kapiteins gemeld worden. Natuurlijk ging dat op Piratenwijze en moest er na afloop nog wat zoek en schrijfwerk gedaan worden voordat de winnende Piraten Koppels bekend gemaakt konden worden. In elke poule was er een 1ste, 2de en een aanmoedigingsprijs voor de teams. Aan de minder fortuinlijke teams was ook gedacht. Tussendoor kon er vaan tomaatjes en komkommer gesnoept worden en na afloop hoefde niemand met lege handen/lege maag terug naar zijn schip. Voor zowel ouder- als kind piraat was er een lekkere knapzak door de Poiesz gesponsord met daarin: 1 pakje Scheepsbeschuiten (Perfekt naturel), Rum (Wicky) en tegen de scheurbuik een heerlijke appel vol vitamine Daarnaast kregen de ouders nog een spaarkaart mee voor de 11-stedenmokken. Al met al weer een zeer geslaagd ouder-kind toernooi dat vanaf deze editie de naam: Ouder-kind BC Assen-Poiesz Toernooi draagt.

P1000830

P1000834

overzichtsfoto sponsorproducten en sponsornaam P1000832

Badminton Nederland

clear

Clubkalender

Juli 2020
Z M D W D V Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.