• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wedstrijdverslag team ZZ1 22-09-2019

Een spannende ochtend!

Mij werd afgelopen week onder enige dwang gevraagd een verslagje te maken van ons komende thuiswedstrijd tegen BOP, zo gezegd zo gedaan. Vol goede moed, maar nog wel met een slaperige kop, begon ik samen met de rest van mijn team (alleen Kees en ik waren er, de anderen hadden zich onbewust verslapen) om half 10 met de opbouw van de velden.

Omdat alle 4 de jeugdteams vandaag meededen zou het gezellig druk worden. Onze tegenstanders waren er ook op tijd, dus konden we mooi om 10.00 aan de bak. Vorige keer was het, na een aantal behoorlijke spannende wedstrijden, 5-3 voor ons geworden, dus we gingen er vanuit dat we het vandaag ook niet makkelijk zouden krijgen. En dat bleek dus ook zo te zijn.

We begonnen met beide dubbels, waarbij Kees en ik tegen dezelfde heren als vorige keer aan de bak moesten. Wisten we de wedstrijd vorige keer nog net in drie sets te winnen, deze keer waren onze tegenstanders net iets sterker/slimmer en wisten de wedstrijd in drie sets naar zich toe te trekken. De dames deden het vandaag een stuk beter en wisten overtuigend de dubbel in twee sets te winnen. Tussenstand dus 1-1.

Toen kwamen de enkels aan bod. Ook hier werden de puntjes netjes onderling verdeeld. Lennart wist zijn enkel knap in drie sets te winnen, Kees moest tegen een oude bekende en al scheelde het niet veel, hij moest vandaag zijn meerdere in hem erkennen. Bij de dames kon Marian de winst eenvoudig binnenhalen in twee sets. Jorinde kwam na een verloren eerste set, knap terug en wist de tweede set met 22-20 te winnen. Helaas was daarna de derde set weer voor de tegenstander. Toen was de tussenstand 3-3.

Nu moesten de mixen nog gespeeld worden, in een inmiddels lege zaal. De jeugd was al lang klaar, maar wij hadden nog een half uurtje te gaan. Ik mocht met Marian de spits afbijten en wij gingen net als onze eerste mix een paar weken geleden voortvarend te werk. Redelijk snel, en tot enige frustratie van de tegenstanders, konden we de partij in twee sets winnen. Op de andere baan moesten Lennart en Jorinde stevig aan de bak om ook de partij naar zich toe te trekken, maar in de 3e set was het verzet uiteindelijk gebroken en werd de winst binnengehaald.

Uiteindelijk hebben we dus weer met 5-3 gewonnen, een mooi resultaat dat we samen met de tegenstanders na afloop, onder het genot van een drankje en een fout hapje, in de kantine hebben gevierd.

Namens Team (ZZ)1,
Jaap Bos.

Note van de redactie: Meer over team ZZ1 is hier op badminton nederland te vinden.

Badminton Nederland

clear

Clubkalender

Juli 2020
Z M D W D V Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.