Informatie

Competitiespelen
bcAssen is een vereniging met een gezellige wedstrijdgroep. Alle competitieteams spelen in de regiocompetitie Noord van Badminton Nederland. Binnen bcA zijn voor senioren verschillende vormen van competitie mogelijk. Hieronder staat een overzicht van de mogelijke competitievormen.

Inschrijven voor de competitie
Vanaf half februari kun je je inschrijven voor de competitie via een inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier is te downloaden via deze link. Het ingevulde formulier graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Senioren weekendcompetitie (ZZ)
De senioren weekendcompetitie start in september en loopt t/m januari (met uitloop t/m februari) in het volgende jaar. De teams zijn gemengd en bestaan uit minimaal 2 vrouwen en 2 mannen. Per wedstrijd worden 8 partijen gespeeld, een heren dubbel, een dames dubbel, 2 gemengd dubbels, 2 dames en 2 heren enkels. Er worden maximaal 14 wedstrijden gespeeld, 7 uit- en 7 thuiswedstrijden. Alle wedstrijden worden gespeeld in het weekend, waarbij de thuiswedstrijden op zondag van 10.00 uur tot uiterlijk 14.00 uur worden gespeeld. Doorgaans is het niveau iets hoger dan in de doordeweekse competitie laagste klasse, maar nog steeds goed te doen voor de gevorderde recreant en hoger.

competitie informatie seniorenSenioren doordeweekcompetitie (DDW)
De senioren doordeweekcompetitie start in september en loopt t/m maart in het volgende jaar. De thuiswedstrijden kunnen naar eigen wens plaatsvinden op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond. De teams zijn gemengd en bestaan uit minimaal 2 vrouwen en 2 mannen. Per wedstrijd worden 8 partijen gespeeld, een heren dubbel, een dames dubbel, 2 gemengd dubbels, 2 dames en 2 heren enkels. Er worden maximaal 14 wedstrijden gespeeld, 7 uit- en 7 thuiswedstrijden. Alle wedstrijden worden door de week op een avond gespeeld. Gezien de grote van de competitie is het mogelijk om op verschillende niveaus uit te komen. Ook beginnende senioren of op dit moment recreanten kunnen prima deelnemen aan deze vorm van competitie.

Mannencompetitie
De mannencompetitie wordt gespeeld met alleen herenteams en wordt op doordeweekse dagen gespeeld.  De thuiswedstrijden kunnen naar eigen wens plaatsvinden op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond. Een team bestaat uit minimaal 3 mannen. Per wedstrijd worden 6 partijen gespeeld, 3 heren dubbel en 3 heren enkel. Deze competitie start in oktober of november en loopt t/m maart in het volgende jaar. De thuiswedstrijden kunnen naar eigen wens plaatsvinden op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond. Opgeven voor deze competitie kan ook nog na de zomervakantie.

Meer informatie
Indien je meer informatie wilt hebben over de de mogelijkheden van competitie spelen bij bcA neem dan contact op met de technische commissie van onze vereniging (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

 

De thuiswedstrijden kunnen naar eigen wens plaats vinden op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond. Er wordt gespeeld in teams van minimaal 3 heren en per wedstrijd worden 6 partijen gespeeld. Opgeven kan ook nog na de zomervakantie.

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.