Informatie

competitie jeugd meisjeCompetitiespelen
Wil je graag veel trainen en wedstrijden en toernooien gaan spelen dan word je competitiespeler. Je komt dan bij de aspirant- competitiespelers of junioren competitiespelers. Hier train je wat fanatieker en intensiever en er wordt ook van je verwacht dat je competitie en/of toernooien gaat spelen. Uit de jeugdgroep zijn meerdere competitieteams gevormd. Ze spelen van september tot februari in het weekend in de jeugdcompetitie.

Inschrijven voor de competitie
Vanaf half februari kun je je inschrijven voor de jeugdcompetitie via een inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier wordt zowel via de website - te downloaden via deze link - als tijdens de training beschikbaar gesteld aan alle leden. Dit inschrijfformulier lever je in bij de competitieleider junioren/adspiranten of mail je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Van je ouders wordt verwacht dat ze bij toerbeurt de begeleiding verzorgen van een jeugdteam. Bij een uitwedstrijd verzorgen ouders om de beurt ook het vervoer.

Jeugdcompetitie
We spelen meestal met meerdere teams in de regionale jeugdcompetitie. Bij de jeugdcompetitie kunnen teams bestaan uit alleen jongens, alleen meisjes of een gemengd team (maximaal 6 kinderen). Deze competitie start in september en eindigt in januari (of soms februari) van het volgende jaar.

Jeugd beginners(competitie)
De jeugd beginnerscompetitie is speciaal voor beginnende jeugdleden tot 16 jaar (paildatum 31 augustus) die ongeveer 1 tot 2 jaar badminton hebben gespeeld. Het is een verkleinde competitie. Bij deze competitie speel je in kleinere poules (maximaal 6 teams). Je leert zo wat competitie spelen is. Deze competitie start meestal na de herfstvakantie en eindigt in januari van het volgende jaar. Er wordt gespeeld in 2 klassen; de 5de klassen als je nog geen jaar lid bent en de 4de klasse als je meer dan een jaar lid bent.

DUC toernooien
DUC toernooien zijn vooral bedoeld voor niet-competitie-spelende jeugdleden om met toernooien en wedstrijdjes tegen andere badmintonnertjes kennis te maken. DUC staat voor Dorpen Uitwisselings Circuit en is een initiatief van een aantal verenigingen in deze regio. Deze verenigingen organiseren laagdrempelige jeugdtoernooien gedurende het hele seizoen. Het gaat vooral om het plezier in het badmintonspelletje. 

Speciaal voor de jeugd is er een website met allerlei informatie over de badmintonsport: http://jeugdbadmintonnederland.nl.

Meer informatie
Indien je meer informatie wilt hebben over de de mogelijkheden van competitie spelen bij bcA neem dan contact op met de technische commissie van onze vereniging (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

 


 

Korte uitleg externe toernooien voor de jeugdleden:


Yonex Kids Games
Dit is een combinatie van een toernooivorm, meestal dubbelspel, samen met een vaardigheid spel circuit Zeer geschikt als je net met badminton begint en (nog) geen competitie speelt of net begint in de starterscompetitie. Met name bedoeld voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar. De duur van een Yonex Kids Games is maximaal drie uur. Zie het filmpje van Badminton Nederland om een idee hierover te krijgen.
http://www.badminton.nl/voor_verenigingen/jeugd/yonex_kids_games

DUC Toernooien
Dit is een toernooi uit het Dorpen Uitwisseling Circuit en wordt door een aantal verenigingen in de regio samen georganiseerd. Dit zijn laagdrempelige jeugdtoernooien gedurende het hele seizoen. Het gaat hierbij vooral om het plezier in het badmintonspelletje. Ze zijn vooral bedoeld voor jeugdleden die nog geen competitie spelen. Op deze manier kunnen zij kennismaken met toernooien en wedstrijdjes tegen andere jeugdspelers. Je kan hieraan al meedoen als je kan opslaan en een shuttle terug kan slaan. Het spelplezier staat voorop en er zijn natuurlijk prijsjes om te winnen. De toernooien vinden meestal op zaterdagochtenden plaats. Vaak worden er alleen dubbelpartijen gespeeld waarbij iedereen steeds met een andere partner speelt in
een poule. De inschrijfkosten zijn laag. Er wordt op tijd gespeeld zodat de toernooitjes altijd een vaste eindtijd hebben.

DPC Toernooi
Dit is een toernooi uit het Drie Provinciën Circuit en valt onder auspiciën van Badminton Nederland. Het is één van de jeugdtoernooien in de reeks van de DPC toernooien in de drie Noordelijke provincies en is met name bedoeld voor de competitiespelende jeugd. Ze vinden plaats na het competitieseizoen, dus vanaf februari tot april. Zo’n toernooi is meestal van 9.00 tot 18.00 uur op een zaterdag en kost per onderdeel €5,-. Op de badminton site kun je de DPC toernooien vinden en ook in ons gastenboek staan geregeld meldingen van deze toernooien. Hierbij moet je jezelf opgeven bij de betreffende vereniging via www.toernooi.nl. Soms wordt er centraal vanuit bcA een verzamelaanmelding gedaan. We streven ernaar om aan minimaal 2 jeugd en/of DPC toernooien in onze Regio mee te doen met onze jeugdleden.


 

Wanneer kun je aan welk jeugd toernooi meedoen?

Als startende badmintonner begin je bij trede 1.Wanneer je daaraan toe bent, ga je een stap verder in trede 2. Op deze manier zoek je steeds een nieuwe uitdaging. Deze ladder is een globale indicatie maar je bepaalt zelf welke route je wilt volgen.

Extra clubtrainingen en extra trainingen in de vorm van breedtetraining & badmintonschool kunnen helpen bij het (sneller) stijgen op de ladder maar zijn geen vereisten om aan bijvoorbeeld de competitie mee te doen.

DUC: Dorpen Uitwisseling Circuit

DPC: Drie Provincien Toernooi

RJK: Regionale Jeugd Kampioenschappen

 

 

Trainingen club

Training Regio / landelijk

Team Competitie

Individuele toernooi mogelijkheden

Trede 6

clubtraining 1 á 2x/w

Badminton Academie 2x/w

jeugd of senior competitie

Senior toernooien, RJK, landelijke jeugdtoernooien

 

 

Nationale selectie 1x /w Badmintonschool 1x/w

 

 

junior Master toernooien, internationale jeugdtoernooien

Trede 5

clubtraining 1 á 2x/w

Badminton Academie 2x/w

jeugd of senior competitie

senior toernooien, RJK, jeugdtoernooien landelijk

 

 

Badmintonschool 2x/w

 

junior Master toernooien, internationale jeugdtoernooien

Trede 4

clubtraining 1 á 2x/w

 

jeugd of senior competitie

DPC toernooien, RIK, jeugdtoernooien landelijk

 

 

Badmintonschool 2x/w

 

en junior Master toernooien

Trede 3

clubtraining 1 á 2x/w

 

jeugdcompetitie

DPC toernooien, RJK, landelijke jeugdtoernooien

 

 

Breedtetraining 1 x/w

 

 

Trede 2

clubtraining 1 á 2x/w

 

starterscompetitie

jeugdevenementen, jeugdtoernooien regio, DUC toernooi

 

 

 

 

 

Trede 1

clubtraining 1x/w

 

interne toernooien

Kidsgames, jeugdevenementen

 

 

 

 

 

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.