Activiteiten

Onderlinge wedstrijden

Voor alle leden worden er in de laatste week van de maand op elke speeldag wedstrijdjes/ toernooitjes gerganiseert door de trainers. Hiernaast organiseert bcA ook extra activiteiten, zoals clubtoernooien. Sommige van deze activiteiten zijn open voor potentiële leden. 

 

De afsluiting van het badmintonseizoen 2012/2013 van de donderdagmorgengroep

De afsluiting van het badmintonseizoen 2012/2013 op donderdag 30 mei j.l. van de donderdagmorgengroep, was weer een geweldig gezellige dag, dankzij de inspanningen van Willie Wensing en Nellie Sinderdinck (met ck)

De dagen ervoor was het weer erg wispelturig en met spanning de weersvooruitzichten te hebben bekeken, waren de sportievelingen van de club op de vaste plek bij Hotel de Jonge bijeen gekomen.

Met dreigende luchten, windstil en een goede fiets temperatuur toch maar op weg richting Van Boeyenoord.

Wat niemand kon weten; “Willie en Nellie hadden dus ook een *natweer programma*”. Maar dat bewaren zij voor later, in de hoop dat die nooit uit de kast komt. Iedereen is goed gehumeurd en heeft veel gespreksstof over de te verwachtte tocht met verrassings elementen.

Kwissen en dubbelkissen

We belanden al snel op de 1ste koffie c.q. drankplaats waar wij, in twee groepen, van Nellie een 20 tal vragen moesten beantwoorden. Hierbij moesten wij een plaatsnaam verzinnen uit een zin zoals bv; “ik zie een hert lopen”. Het antwoord  was dan;” Hindelopen”. Dit alles onder leiding van Doede en Udo vanwege hun zeer deskundige leidinggevende capaciteiten.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Groep Doede tegen groep Udo werd 19 tegen 14, dit alles door zeer gewiekste spionage activiteiten van Doede met een zwarte onopvallende digitale camera, die onze antwoorden “stiekem “ heeft vast gelegd. Maar dit bewijsmateriaal werd na gebruik weer gewist zodat er helaas geen bewijslast was en wij berust hebben in onze 2de plaats. De prijsuitreiking, (zie foto’s) was in het nadeel van Doede. Jawel, Doede kreeg wel een prijs, legde deze op tafel en Nellie dacht een prijs over te hebben. Na kort beraad, waarin ook Doede mee deed, werd de prijs aan de captain van de tegenpartij, Udo dus, gegeven. Deze was zeer verguld met de prijs, maar het bleek de prijs van Doede te zijn. Vanwege het sportieve karakter van die dag mocht Udo de prijs houden.

Cuby museum

Daarna op weg naar Grolloo, de plaats van Harrie Muskee, van Cuby en de Blizzerds. Doel, de museum boerderij met het levensverhaal van deze Drentse icoon en zijn band waar wij als de wat ouderen nog wel jeugd herinneringen aan hebben, uit de jaren 60 – 70. Een leuk opgezet museum met oude bedstee ( 3 stuks ) nog in takt, een heus “doosie” en overal was muziek te beluisteren en wat voor muziek..Dan nog de talloze kleuren en zwart/wit foto’s  van kleuter tot aan zijn overlijden volledig in beeld gebracht leven gaf toch menigeen zijn jeugd gevoelens weer even terug. Een aanrader dus.

Pauze met "suh-si" 

Na weer een rustpauze onder het genot van een drankje en een heerlijk hartig hapje “Suh-si” van Suh Hartering, onze trainster, wat bij een ieder, zoals zo vaak, weer heerlijk smaakte.  Na dat iedereen Suh complimenteerde en bedankte voor deze smakelijke verrassing stapten we weer op de fiets. Om direct weer af te stappen om eerst nog even boodschappen te doen bij de plaatselijke boerderijwinkel voor verse asperges, drank en boerenijs. Boer Jan vertelde nog eens haarfijn de geschiedenis van de omschakeling van hun veebedrijf naar agrarisch bedrijf,  inclusief de gewassen die in de loop der jaren werden geteeld plus het bestrijdingsplan tegen diverse ziektes.

Afsluiting met Pizza

Vervolgens verder op de fiets naar ons einddoel; “de Pizzeria Isola Bella” op de markt in Assen waar een 8 tal personen zich met ons verenigde om van de heerlijke Italiaanse keuken te genieten.

En zo kwam er na veel te hebben uitgewisseld over dit jaarlijks uitje en andere wereldse en sociale onderwerpen, om half tien een einde aan de zeer geslaagde dag van onze enorme fijne donderdagmorgen badminton ploeg, een einde.

Allemaal van mijn kant een fijne zonnige vakantie toegewenst en tot volgend seizoen.

Willie en Nellie, het was weer helemaal OK. Dank namens alle deelnemers en wellicht tot het volgend uitje.

Groeten

Ton Schutter, tekst en Doede de Jong, foto’s.

 

Voor nog meer foto's: Uitgebreid fotoverslag

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.