Interviews vrijwilligers

15 vragen aan Marco en Erwin Holtrop

Dit keer een dubbelinterview, dus twee voor de prijs van één. En wel met twee zeer actieve en bekende vrijwilligers binnen onze vereniging, Erwin en Marco. Ook wel bij veel leden bekend als 'De Tweeling' of 'De Holtropjes'

1. Wat is je functie bij de club?
We gaan er gelijk goed voor zitten want beiden heren hebben een indrukwekkende lijst van activiteiten die ze, gelukkig maar, voor onze vereniging doen. Marco is ten eerste hoofdtrainer op twee speelavonden. Daarnaast is hij lid van de toernooicommissie, de kascommissie en mede organisator van het nieuwjaartoernooi, de clubkampioenschappen en het zomerbadminton. Erwin zijn lijstje is net zo indrukwekkend als bestuurslid (al weer meer dan 5 jaar), lid van de toernooicommissie, de technische commissie en mede organisator van het nieuwjaartoernooi en de clubkampioenschappen.

2. Op welke avond of dag speel jezelf badminton en waar?
Marco speelt niet zelf meer bij onze vereniging, maar speelt op de dinsdag- en vrijdagavond bij GSBC Amor. Daarnaast geeft hij dus op de maandag- en donderdagavond training bij onze vereniging. Erwin speelt nog wel bij de vereniging en wel op de maandag- en de donderdagavond. Daarnaast speelt hij eveneens als Marco op dinsdagavond bij GSBC Amor.

3. Hoe lang badminton je al? Hoe lang ben je lid van de club of haar voorgangers?
Hier komen we dus een interessant feitje te weten, ze zijn namelijk niet allebei even lang lid van onze vereniging. Marco is 1 week langer lid dan Erwin (red: dit is dus iets om te onthouden als we hun 25 jarig jubileum bij de vereniging gaan vieren). Overigens spelen ze al weer meer dan 15 jaar bij onze club en één van haar voorgangers, BC Assen.

4. Verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen?
Altijd een lastige vraag, zeker op jonge leeftijd (maar daar komen we dus bij de volgende vraag pas achter). Marco geeft als antwoord geen van allen, hij heeft genoeg aan Erwin. Erwin geeft daarop aan dat hij ook genoeg heeft aan zichzelf.

5. Wat is je leeftijd?
Na een lichte aarzeling van beide kanten en de opmerking dat wij dat zelf maar eens moeten uitzoeken (wat natuurlijk met een ledenlijst voor ons zo gedaan is) wordt door beide heren toegegeven dat ze 24 lengtes oud dan wel jong zijn. We komen zelfs te weten dat, ondanks een misgok van onze kant, Erwin de oudste is (met 5 minuten verschil).

6. Wat is je beroep of waar houd je je hoofdzakelijk mee bezig?
Erwin heeft op dit moment een fulltime baan bij het Centrum voor Veilig Wonen als consultant en trainee 'Business Intelligence'. Marco is nog fulltime aan de studie 'Accountancy en Controlling' en hoopt hier binnenkort klaar mee te zijn.

7. Wat zijn je hobby's naast badminton?
Voor beiden geldt dat naast het werk, de studie en het badminton er niet veel tijd meer over blijft voor andere tijdrovende hobby's. Erwin mag graag nog wel eens een potje Racketlon spelen (red: dit is een combinatie van Badminton, Tennis, Squash en Tafeltennis). Marco mag in zijn schaarse vrije tijd die hij over heeft nog wel eens tennissen, hardlopen en bootcampen.

8. Wat zou je veranderen willen aan de club of aan het badminton in het algemeen?
Marco komt met een enigszins pijnlijk antwoord voor één van de interviewers, er mag volgens hem namelijk wel meer getraind worden binnen de vereniging. Erwin zou graag zien dat meer leden zich actiever zouden inzetten voor de vereniging. Al is het maar voor een uurtje in de week. Zodat we wat meer het 'wij' gevoel creëren dat we als vereniging er met elkaar, voor elkaar zijn. Marco vult nog aan, dat het goed zou zijn als we als leden gezamenlijk ook eens wat vaker met elkaar niet badminton gerelateerde activiteiten zouden gaan doen.

9. Wat is je mooiste badmintonervaring?
Bij deze vraag wordt het even heel stil en moeten beiden diep nadenken. Na enige aarzeling gevolgd door een grote 'mwaah' komt Erwin met het tweemaal winnen van de regiokampioenschappen in de klasse 4. Maar hij weet niet zeker of hij dat wel wil scharen onder de mooiste badmintonervaring ('het was wel leuk' in zijn woorden). Marco vult aan dat hij het nog altijd een mooi ervaring vind dat samen spelen soms meer oplevert dan de som der delen (1+1 = 3).

10. Waarom ben je vrijwilliger, wat is daar leuk aan?
Blijkbaar is één van de interviewers zelf schuldig aan het feit dat Marco en Erwin tot de vrijwilligers van de vereniging behoren. In het verre verleden, en dan spreken we zeker over meer dan 10 jaar terug, heeft hij ze ooit overgehaald om een jeugdpagina voor de verenigingswebsite op te zetten. Hierna wilden ze niet anders meer en zijn ze als vrijwilliger steeds maar weer door gegaan. Deze vraagt roept bij zowel Erwin als Marco het gevoel op dat meer mensen zich zouden moeten inzetten voor de vereniging, als is het maar voor iets kleins. Samen staan we sterk. En als je niet weet wat je kunt doen, mail de voorzitter (red: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

11. Wat is je lievelingseten?
Van beiden een kort maar duidelijk antwoord. Erwin kun je wakker maken voor lekkere kroket met mosterd. Marco houdt liever van de traditionele keuken met de keuze voor stamppot zuurkool.

12. Waar ga je het liefst op vakantie?
Erwin wil wel overal heen zolang hij er nog maar niet eerder is geweest. Hij kan dus nog wel een poosje vooruit. Marco maakt het niet zoveel uit zolang er maar wat te doen is, zowel op sportief als op cultureel gebied. Hij houdt niet van stilzitten.

13. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen?
Deze vraag kan heel diepzinnig beantwoord worden, maar we besluiten daar maar niet meer aan te beginnen. Mede omdat we allemaal nog graag na het interview even willen spelen. Marco wil in ieder geval graag zijn studie afronden. Erwin komt met een filosofische tegenvraag: is het glas half vol of is het glas half leeg?. Daar kunnen wij als interviewers helaas niet veel meer mee, dan deze letterlijk over te nemen. De interpretatie laten we aan u als lezer over.

14. Wil je zelf nog wat kwijt?
Erwin vraagt zich af waarom wij het risico genomen hebben om beiden tegelijk te interviewen. (red: wij hebben natuurlijk hier het politiek correcte antwoord op gegeven dat wij dit interessanter vonden, maar het ging ons natuurlijk vooral om de twee zeer mooie bijgevoegde foto's die we hierdoor konden maken). Marco wil graag het resultaat van het interview kritisch tegen het licht houden eventueel door ons aangevuld met een zelfreflectie rapport volgens het model van Schein (red: http://www.toolshero.nl/organisatie/cultuurmodel-schein/). Ondanks dat wij als interviewers altijd openstaan voor suggesties ter bevordering van de kwaliteit van het interview ging ons dat toch iets te ver.

15. Van wie zou je hierna graag een interview zien?
Marco geeft de naam van 'Sander Boersma' door, een competitie spelend jeugdlid van onze vereniging. Erwin stelt voor om 'Teun Zwart' een keer te interviewen. Hij speelt bij de donderdagmorgen groep en is ons oudste spelende lid. Hij is volgens Erwin en Marco inmiddels de 80 al gepasseerd.
Dan hebben we ook nog twee speciale bonus vragen gemaakt die specifiek betrekking hebben op het feit dat we hier een tweeling hebben kunnen interviewen.

en.......

16. Hoe houden we jullie uit elkaar?
Erwin geeft aan dat, als je een IQ van boven de 150 hebt en minimaal 2 maand met hun omgaat, je ze wel uit elkaar zou moeten kunnen houden. Bij een lager IQ kan het wel wat langer duren. Marco stelt voor om de 2 maanden maar te veranderen in 'geruime tijd', dat is minder confronterend voor sommige mensen.

17. Wie van jullie is het knapst?
Na een korte stilte en een wederzijdse vragende blik komt Marco met het politiek correcte antwoord op deze lastige vraag: Erwin is de knapste, want hij heeft zijn studie al afgemaakt. Erwin sluit zich hier gretig bij aan.

P.S.
Wij moesten van Marco en Erwin vermelden dat hun antwoorden op de vragen geen enkele garantie bieden op de waarheid en er geen conclusies uit getrokken mogen worden. Daarnaast heeft de redactie daar waar nodig enige correcties aangebracht ter bescherming van eventuele betrokkenen.


Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.