Interview met Maurice Heine (Decokay)

Interview met Maurice Heine van Decokay, sponsor bc Assen, gehouden door Wilbert van Hofslot op 11 oktober 2022.

Omdat Decokay onze “badminton combinatie Assen” (bc Assen) sponsort is enige aandacht wel op zijn plaats. Sinds kort heeft Decokay een nieuwe eigenaar die gelukkig de sponsoring door Decokay voortzet. Daarom onderstaand interview met 10 vragen aan deze eigenaar, Maurice Heine.

1. Wat doet Decokay allemaal? En waar?
Wij leveren producten en montagediensten van 5 productgroepen: raambekleding, vloeren, behang, gordijnen en verven. Wij leveren meetservice en ook monteren wij raambekleding, hangen gordijnen op en leggen vloeren. Dit doen we in Assen en omgeving en verder in Roden, Emmen en Klazienaveen. Vanuit Assen werken we ook wel eens in Groningen en er zijn zelfs uitschieters verder weg in bijv. Zwolle en zelfs Noord-Holland.

2. Wat is uw functie binnen Decokay?
Samen met mijn ouders run ik 4 Decokay zaken in Assen, Roden, Emmen en Klazienaveen als eigenaar/bedrijfsleider. Sinds 1 april 2022 hebben wij de zaken in Assen en Roden overgenomen. We zijn daardoor gegroeid van 20 naar 40 man personeel. Zelf ben ik begonnen met een outlet woonwinkel en in 2019 heb ik een woonwinkel (Sanders) overgenomen. 6 jaar geleden is de zaak in Klazienaveen een Decokay geworden. Zowel mijn ouders als ik zijn “mee-werkend voorman”; we geven niet alleen leiding maar werken ook zelf mee.

3. Gaat er door de overname iets veranderen in werkwijze of assortiment?
Buitenzonwering (verkoop/montage) is een nieuwe productgroep. Verder blijft alles wat Decokay in Assen al deed behouden.

4. Waarom beveelt u Decokay aan?
We hebben een uitgebreid assortiment, ons personeel heeft veel kennis en ervaring en kan de klant veel zorgen uit handen nemen en we hebben een goede prijs/kwaliteitsverhouding. We zien dan ook daardoor bij Decokay familie en vrienden van onze klanten als klant terug.

5. Waarom moeten mensen -behalve omdat u onze badmintonclub sponsort- vooral even kijken bij Decokay i.p.v. bij de grote bouwmarkten?
O.a. omdat we kwaliteitsproducten verkopen en vanwege de kennis van het personeel. Als voorbeeld: verf van een goede kwaliteit blijft langer goed, waardoor je minder vaak hoeft te verven en je per saldo goedkoper uit bent (en prettige bijkomstigheid is dat je minder vaak hoeft te verven). Overigens zijn verven bij ons per liter vaak niet duurder maar zelfs goedkoper dan bij bouwmarkten.

6. Badmintont u zelf ook? Zo nee, welke sport of sporten doet u?
Badminton doe ik nu niet maar heb ik wel eens op de camping gedaan. Ik heb vooral veel gevoetbald in Klazienaveen (ook nog in het eerste elftal van VV Zwartemeer en Klazienaveen), getennist en nu doe ik vooral fitness en hardlopen. Regelmatig speel ik nog op zondagmorgen voetbal op het veld of in de zaal.

7. Verliefd, verloofd, getrouwd? Burgerlijke staat? Heeft u kinderen?
Ik ben al 4 jaar samen met mijn vriendin en 3 jaar samenwonend. We zijn niet getrouwd en hebben geen kinderen. We wonen in de wijk Delftlanden in Emmen (daarvoor in Rietlanden) en we hebben een hond.

8. Wat is uw leeftijd? En heeft u nog hobby’s?
27 Jaar ben ik. De sporten die ik beoefen zijn mijn hobby en verder mag ik graag gezellige dingen doen met mijn vriendin, vrienden en familie.

9. Zijn er nog leuke acties de komende tijd bij Decokay?
In oktober is er 25% korting op houten jaloezieën. Elke maand zijn er trouwens aanbiedingen dus houdt de website in de gaten! Folders hebben we overigens afgeschaft, veel reclame gaat via de website en social media. En soms in de krant. In sommige gemeenten in het westen mogen folders al niet meer...

10. Wilt u zelf nog wat kwijt?
We hopen als Decokay dat het met jullie club goed gaat en dat er een wisselwerking is waarvan we allebei voordeel kunnen hebben (voor jullie sponsoring waardoor leden van bc Assen ons hopelijk klandizie gunnen).