Competitie informatie jeugd

Competitiespelen

Wil je graag veel trainen en wedstrijden en toernooien gaan spelen dan word je competitiespeler. Je komt dan bij de aspirant competitiespelers of jeugdcompetitiespelers. Hier train je wat fanatieker en intensiever en er wordt ook van je verwacht dat je competitie en/of toernooien gaat spelen. Uit de jeugdgroep zijn meerdere competitieteams gevormd. Ze spelen van september tot februari in het weekend in de jeugdcompetitie.

Inschrijven voor de competitie

Vanaf half februari kun je je inschrijven voor de jeugdcompetitie via een inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier wordt zowel via de website - te downloaden via deze link - als tijdens de training beschikbaar gesteld aan alle leden. Dit inschrijfformulier lever je in bij de competitieleider junioren/adspiranten of mail je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Van je ouders wordt verwacht dat ze bij toerbeurt de begeleiding verzorgen van een jeugdteam. Bij een uitwedstrijd verzorgen ouders om de beurt ook het vervoer.

Jeugdcompetitie

We spelen meestal met meerdere teams in de regionale jeugdcompetitie. Bij de jeugdcompetitie kunnen teams bestaan uit alleen jongens, alleen meisjes of een gemengd team (maximaal 6 kinderen). Deze competitie start in september en eindigt in januari (of soms februari) van het volgende jaar. Informatie over de huidige jeugd teams en wedstrijden is hier te vinden.

Jeugd beginners(competitie)

De jeugd beginnerscompetitie is speciaal voor beginnende jeugdleden tot 16 jaar (peildatum 31 augustus) die ongeveer 1 tot 2 jaar badminton hebben gespeeld. Het is een verkleinde competitie. Bij deze competitie speel je in kleinere poules (maximaal 6 teams). Je leert zo wat competitie spelen is. Deze competitie start meestal na de herfstvakantie en eindigt in januari van het volgende jaar. Er wordt gespeeld in 2 klassen; de 5de klassen als je nog geen jaar lid bent en de 4de klasse als je meer dan een jaar lid bent.

DUC toernooien

DUC toernooien zijn vooral bedoeld voor niet-competitie-spelende jeugdleden om met toernooien en wedstrijdjes tegen andere badmintonnertjes kennis te maken. DUC staat voor Dorpen Uitwisselings Circuit en is een initiatief van een aantal verenigingen in deze regio. Deze verenigingen organiseren laagdrempelige jeugdtoernooien gedurende het hele seizoen. Het gaat vooral om het plezier in het badmintonspelletje. 

Speciaal voor de jeugd is er een website met allerlei informatie over de badmintonsport: https://www.badminton.nl/jeugd.

Meer informatie

Indien je meer informatie wilt hebben over de de mogelijkheden van competitie spelen bij bcA neem dan contact op met de technische commissie van onze vereniging (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).