Indoorschoenen

Juiste schoenen zijn essentieel voor het sporten. Voor elke sport is er wel een speciale schoen. Zo ook voor badminton. Wat zijn de voordelen van goede schoenen bij de juiste sport. Je kunt je makkelijker bewegen, je houdt het langer vol en je hebt minder kans op blessures. Kortom: je presteert beter met de juiste schoen.


Waar moet een goede badmintonschoen aan voldoen?

  • Profiel van de zool
  • Flexibele voorvoet
  • Demping in de voorvoet
  • Stabiel onder de middenvoet
  • Versteviging en demping in de hak
  • Verhoogde neuskap


Wat is het belangrijkste onderdeel van een badmintonschoen?

Het meeste belangrijke van een badmintonschoen is het profiel van de zool. Deze zorgt ervoor dat je in alle richtingen grip behoudt. Dit is essentieel bij badminton. Verschillende merken gebruiken hiervoor verschillende systemen. Bij Yonex en Forza is dat bijvoorbeeld de hexagone vorm. Bij een goede zool heb je dus op elk moment en met elke beweging maximale grip, zonder dat de schoen je blokkeert in je bewegingen of dat je uitglijdt. Ook een belangrijk onderdeel is de flexibele voorvoet. Dit zorgt namelijk voor een makkelijke afzet. De afzet is een belangrijk onderdeel van badminton. Die zorgt voor snelheid. Daarnaast helpt een flexibele voorvoet bij het springen en neerkomen. Hierdoor houd je meer evenwicht. Daarnaast is de demping essentieel. Demping zorgt voor comfort tijdens het sporten. Des te comfortabel een schoen is, des te makkelijker houd je het sporten vol.


Welke merk schoen?

Niet alle indoorschoenen zijn badmintonschoenen. Yonex en Forza zijn bijvoorbeeld goed geschikt voor badminton. Mizuno is een goed alternatief, hoewel dit eigenlijk een volleybalschoen is. Alle schoenen maken gebruik van een ander dempingsysteem. Yonex heeft ook een gel-demping in de hak, aangegeven met Power Cushion. De gel veert elke keer mee met de voet. Dit zorgt voor een zachte demping, wat er dus voor zorgt dat je comfortabel sport. Forza maakt ook gebruik van gel demping. Mizuno maakt gebruik van de wave-technology. Deze technologie houdt in dat er een plaat onder de voet zit. Dit in de vorm van een aantal golven achter elkaar. Dat zorgt ervoor dat hij in de lengte-as stabiel is en in de breedte-as juist soepel.