Interview met Siemon Oost (Decokay Oost)

Interview met Siemon Oost van Decokay Oost, sponsor bc Assen gehouden door Wilbert van Hofslot op 19 december 2018.

Omdat Decokay onze “badminton combinatie Assen” (bc Assen) sponsort is enige aandacht hiervoor wel op zijn plaats. Daarom onderstaand interview met dhr. Siemon Oost.

1. Wat doet Decokay allemaal? En waar? Hoe lang bestaat Decokay?
Mijn vader is begonnen na de oorlog in 1947 met een schildersbedrijf en daarna een winkel. Deze begon met een oppervlakte van 4 x 4 meter in de Oudestraat. Het woonhuis van mijn ouders lag ook daarbij. In 1980 ben ik begonnen in de zaak van mijn vader te werken. In 1987 is het schildersbedrijf verkocht en heb ik het bedrijf overgenomen. In 1989 sloot onze zaak zich aan bij de keten Decokay. In 1997 is de winkel verhuisd naar de Borgstee.

Wij verkopen in 5 productgroepen: verf, behang, gordijnen, vloeren en raamdecoratie. Ook installeren wij deze zaken; we kunnen bijv. vloeren leggen, gordijnen ophangen etc. We hebben ook goede contacten met een aantal schildersbedrijven. We kunnen complete kamers inrichten, bijv. voor senioren in een verzorgingshuis. Ook adviseren we bij de klant thuis. In 1994 is onze zaak uitgebreid met een filiaal in Roden. Daar werkt nog steeds dezelfde bedrijfsleider als in het begin.

2. Wat is uw functie binnen Decokay?
Samen met mijn vrouw ben ik bedrijfseigenaar en -leider. We staan tussen ons personeel met beide benen op de winkelvloer.

3. Waarom beveelt u Decokay aan?
Wij doen een totaalprogramma qua huisinrichting. We kunnen in overleg met de klant alles op elkaar afstemmen en het hele traject van inrichting van A tot Z verzorgen. Zo kunnen we afspreken voor een bepaalde afleverdatum klaar te zijn met de inrichting. Dit met onze gekwalificeerde, getrainde medewerkers die ervaren en ter zake kundig zijn. De meeste personeelsleden zijn al zeer lang bij ons, tot wel 40 jaar. Je weet dan als personeel en bedrijfsleiding wat je aan elkaar hebt, je hebt aan een half woord genoeg. Sommige klanten kennen ons personeel en willen in een volgend huis juist weer hulp van onze voor hen bekende collega’s. Goed inwerken kost jaren en goed op elkaar ingespeeld personeel geeft rust en een bepaalde goede sfeer.

4. Badmintont u zelf ook? Zo nee, welke sport of sporten doet u?
Badminton doe ik zelf niet maar mijn vrouw vroeger wel, zij is lid geweest van bc Assen. Dus vandaar ook onze sponsoring van bc Assen. Door blessures is ze gestopt. Zelf heb ik lang gehockeyd bij HVA van mijn prilste jeugd totdat ik 48 jaar oud was. Omdat er allerlei spierblessures kwamen ben ik gestopt met hockey en doe ik nog aan zwemmen. Verder loop ik veel met onze honden. Overigens loop ik ook veel binnen onze winkel. Ik heb het weleens bijgehouden met een stappenteller en ik kom tot soms wel 8 km per dag.

5. Verliefd, verloofd, getrouwd? Burgerlijke staat? Heeft u kinderen?
Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen waarvan de jongste pas deze zomer het huis is uitgegaan.

6. Wat is uw leeftijd? En heeft u nog hobby’s?
Ik ben 58 jaar. Zoals gezegd loop ik graag met onze honden en doe ik aan zwemmen en heb ik een seizoenskaart bij FC Groningen waar mijn vrouw en ik regelmatig op de tribune te vinden zijn.

7. Zijn er nog leuke acties de komende tijd bij Decokay?
8x per jaar is er een folder. Ook in februari 2019 is er weer een actiefolder. Het voorjaar is in onze branche belangrijk. Houd deze folder in de gaten want er staan weer mooie aanbiedingen in!

8. Wilt u zelf nog wat kwijt?
Ik wens de vereniging veel succes met o.a. de ledenaanwas. Mooi is dat badminton laagdrempelig is; je hebt er bijv. niet zoals met ijshockey een enorme uitrusting voor nodig en je kan het op vele niveaus spelen. Ik weet dat een sportvereniging op de benen houden best veel werk is; ik ben zelf bij HVA trainer, scheidsrechter en lid van de sponsorcommissie geweest....