Interview met Richard Hillenga (Albert Heijn Peelo)

Interview met Richard Hillenga van Albert Heijn Peelo, sponsor bc Assen, gehouden door Wilbert van Hofslot op 20 maart 2019 door 

Omdat Albert Heijn Peelo onze “badminton combinatie Assen” (bc Assen) sponsort is enige aandacht wel op zijn plaats. Daarom onderstaand interview met dhr. Richard Hillenga van Albert Heijn Peelo.

1. Wat is uw functie binnen Albert Heijn?
Ik ben franchisenemer (exploitant en eigenaar) van de Albert Heijn winkel in Peelo. Deze zelfstandige winkel run ik in eigen beheer. Er werken 120 mensen in deze winkel waarvan 80% parttime.

2. Hoe lang bestaat deze supermarkt op deze plek en hoe lang is deze al Albert Heijn?
Mijn vader, Bert Hillenga, is deze winkel in 1983 begonnen onder de formule C1000. De winkel was toen nog 400 m2 groot. In oktober 2013 zijn we verder gegaan onder de vlag van Albert Heijn. We waren daartoe benaderd door Albert Heijn, de grootste supermarkt van ons land. Een aantrekkelijk idee dus. De oppervlakte van de winkel bedraagt nu 1140 m2 winkeloppervlak. In 2013 gingen we van 48 naar bijna 100 personeelsleden. Persoonlijk ben ik in 2001 begonnen in het winkelbedrijf. Ik heb diverse functies gehad en ben ook bijvoorbeeld 2 jaar bedrijfsleider geweest in een C1000 in Hoogezand. Sinds 2015 ben ik samen met mijn vrouw franchisenemer.

3. Waarom beveelt u Albert Heijn aan?
Albert Heijn verkoopt alle ingrediënten voor een beter leven voor iedereen. Verder zijn er steeds interessante spaaracties en bonusaanbiedingen.

4. Badmintont u zelf ook? Zo nee, welke sport of sporten doet u eventueel?
Badminton doe ik niet aan maar bowlen wel! Regelmatig bowl ik in het Asser Bowling Centrum aan de Groningerstraat.

5. Verliefd, verloofd, getrouwd? Heeft u kinderen?
Ik ben getrouwd en heb 2 zoons van ondertussen 3 en 6 jaar.

6. Wat is uw leeftijd? En heeft u nog hobby’s?
32 jaar ben ik. Naast bowlen mag ik graag voetbal kijken en reizen. Mijn vrouw en ik zijn echte francofielen. Minimaal 4 weken per jaar gaan we in Frankrijk op vakantie.

7. Zijn er nog leuke acties de komende tijd bij Albert Heijn?
Momenteel is er een spaaractie voor insectenplaatjes en plaktattoos. Binnenkort, in week 14/15 komt er een bloemen- en plantenmarkt. En er komt in de maand april een leuke actie i.s.m. de Bowlingclub; bij elke 50 euro boodschappen ontvang je een voucher met welke het 2e uur bowlen gratis is. Dit geldt voor de bowling ABC aan de Groningerstraat!