Heul veul nieuws vanuit het bestuur

intersport bcassen

Vanuit het Asser Sportakkoord

Tijdens de 4 Mijl op 16 september 2023 van Assen heeft penningmeester Klaas Koers bij de kraam van Assen Sport Stad het Asser Sportakkoord namens Badminton Combinatie Assen ondertekend. Kijk op https://www.assensportstad.nl/sportakkoord om zelf te lezen wat het Asser Sport akkoord precies inhoudt.

Bamito

Via het Sportakkoord hebben wij voor onze trainers/begeleiders en die van omliggende verenigingen in Regio Noord de bijscholingscursus Bamito Groen aangevraagd en toegekend gekregen. Vanuit bcA deden Milan & Michel Bosgraaf, Erwin Holtrop, William ten Zijthoff, als trainers mee en Richard Dengerink & Gertie Kleijn vanuit de jeugdcommissie. Daarnaast deden Het was een intensieve leerzame cursusdag met theorie en praktijk in sporthal Kloosterveste.


Probeer Badminton Nu 2023

Vanaf de 1ste week van oktober zijn er in totaal 40 cursisten begonnen met de mini cursus Probeer Badminton Nu in 10 lessen voor slechts 25,00 euro. In totaal zijn dit 23 senioren, 13 jeugd onder 12 en 4 jeugd boven 12 jaar. De cursus duurt nog t/m 2de of 3de week van december, afhankelijk van de speellocatie waarop gestart werd. Het bestuur hoopt dat een groot aantal van de cursisten de smaak te pakken heeft gekregen en besluit door te gaan met een lidmaatschap.

Jeugd Sponsor Actie Poiesz 2024

Wij hebben ons aangemeld voor de nieuwe actie en horen half december of we zijn ingeloot en in de Poiesz Pittelo mogen meedoen. De Jeugd Sponsor Actie loopt van 12 februari t/m 7 april 2024. Binnen deze periode krijgt iedereen die boodschappen bij de Poiesz haalt, sponsormunten, die in onze spaarkoker in Poiesz Pittelo gedoneerd kunnen worden. Of op de training kunnen worden afgegeven bij de contactpersoon JSA-actie die deze dan naar onze spaarkoker brengt. Wil jij helpen bij het inzamelen op jouw speelavond/ochtend en/of meehelpen tijdens de winkeldag in de Poiesz op een nog te bepalen zaterdag in de actie periode? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan waar je mee wilt helpen.


Dringend gezocht 3 bestuursleden

Ons bestuur is nog steeds dringend op zoek naar 3 extra bestuursleden die de taken van voorzitter, penningmeester en secretaris op zich willen nemen. Klaas en Gertie treden beide af en zijn niet herkiesbaar! Bij vroegtijdig meedraaien kan iedereen goed ingewerkt worden. Kandidaten moeten al langer lid zijn van de verenging, zelf actief spelen en ruimschoots bekend te zijn met het reilen en zeilen van Badminton Nederland en de gang van zaken binnen de vereniging in het algemeen. Dit blijkt toch wel een must te zijn en minimale eisen voor deze 3 functies. Ook om de continuïteit te waarborgen. Aanmeldingen met motivatie en voorkeur voor functie mogen zo snel mogelijk naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gemaild worden.


Trainers

Aan het eind van dit seizoen stoppen Pieter en Erwin met training geven. Het bestuur is al druk bezig om daar een goede vervanging voor te zoeken. In 1ste instantie zijn wij intern aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, daarna zullen wij ook extern op zoek gaan. Tips voor goede, gemotiveerde trainers mogen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Ereleden

Tijdens de extra ALV 7 november 2023 zijn zowel Marco Holtrop, als ook Erwin Holtrop met 2/3 meerderheid van stemmen tot erelid benoemd. Onze vereniging kent vanaf 7 november 2023 dan 9 ereleden: Harm Dijkstra, Vera van Mil, Jaap Bos, Koos Delstra, Abrie Kooy, Klaas Koers, Henk-Jan Woltinge, Marco Holtrop, Erwin Holtrop. Op een nader te bepalen moment zullen wij de ereleden middels een kleine “ceremonie” huldigen.


Lidmaatschap

Vanaf januari wordt het lidmaatschap met 5 % verhoogd volgens afspraken/stemming op de ALV van mei 2023. De nieuwe tarieven worden nog bijgewerkt op onze vernieuwde website. Zowel voor jeugd als ook voor volwassenen zijn er binnen de gemeente Assen regelingen waarmee een lidmaatschap kan worden aangevraagd.


Sport- en cultuurfonds volwassenen https://www.assen.nl/sport-en-cultuurfonds

Een abonnement voor de sportschool, een lidmaatschap van de voetbalclub, lid worden van het zangkoor of kosteloos naar bioscoop, theater of museum. Voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau betalen wij de kosten. Volwassen inwoners met een minimum inkomen kunnen een vergoeding aanvragen voor het totale aanbod van sport en cultuur in Assen. Aanvragen kan vanaf 1 mei 2023! Er zijn 2 soorten vergoedingen; betaling van contributie en een tegoed voor eenmalig gebruik.

  1. Contributie of abonnement voor de sportschool, zangvereniging, pianoles, voetbalvereniging etc. Het abonnement/de contributie wordt voor 1 jaar betaald. Ieder jaar vraagt u opnieuw aan.
  2. Een tegoed, in te zetten voor bijvoorbeeld eenmalig bioscoop-, theater- en museumbezoek. Maar ook een bezoek aan het zwemparadijs in De Bonte Wever is mogelijk!

Kosten: Het totaal bedrag van een abonnement en bonnen mag niet boven de 250 euro uitkomen. En op bonnen is er een maximum bedrag van 60 euro per inwoner.

Aanvragen: Neem contact op met de Buurtteams van Vaart Welzijn via 088 123 09 99 of kijk op de website van Vaart Welzijn. Bespreek met hen van welke vereniging u lid wilt worden of waar u bonnen voor aanvraagt. Zij dienen de aanvraag voor u in bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur handelt de aanvraag verder af. Binnen uiterlijk 3 weken heeft u antwoord.

Kindpakket Assen: ieder kind doet mee! https://www.assen.nl/kindpakket-assen-ieder-kind-doet-mee

Spullen voor school, hobby's, een laptop, een fiets of een verjaardagsfeest. Natuurlijk wilt u dat uw kind mee kan doen. Maar dat kan niet altijd helaas, vaak door gebrek aan geld. Weet dan: het Kindpakket Assen helpt! Het is belangrijk dat alle kinderen zonder zorgen naar school kunnen. Dat ze van hun vrije tijd genieten en dat ze spullen kunnen kopen die ze nodig hebben. Ook als kinderen opgroeien in een gezin waar niet zoveel geld is. Kindpakket Assen is er speciaal voor deze gezinnen, hierdoor kan uw kind meedoen! Binnen het Kindpakket werken verschillende partijen samen om ervoor te zorgen dat alle kinderen van 0 tot 18 jaar mee kunnen doen aan diverse activiteiten.Komt u in aanmerking voor gebruik van het Kindpakket? Is uw inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm (€ 1503,- netto voor een éénoudergezin, € 2147,- netto voor een tweeouder gezin)? Dan komt u in aanmerking voor ondersteuning via het Kindpakket. Ook ouders die naar verhouding veel verdienen, maar hoge lasten hebben, door bijvoorbeeld schulden, kunnen gebruik maken van Kindpakket Assen. (bijstandsnorm per 1 juli 2023).

U ontvangt niet rechtstreeks geld van ons. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het geldbedrag overgemaakt aan de organisatie of leverancier waarvoor het is aangevraagd. Zo wordt contributie rechtstreeks overgemaakt aan de betreffende sportvereniging en wordt de betaling van een fiets of computer rechtstreeks overgemaakt aan de leverancier. Samenwerkende partijen: Het Kindpakket is een samenwerking tussen vier stichtingen: Stichting Leergeld Assen, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Zij vormen samen één loket waar u uw aanvraag kunt indienen. Stichting Leergeld behandelt alle aanvragen en neemt contact met u op. Het Kindpakket wordt door de gemeente Assen gesubsidieerd en ondersteund.

Vragen? Stichting Leergeld is telefonisch bereikbaar op de dinsdag- en donderdagmorgen tussen 9.00 uur en 12.00 uur op 06-13148609 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Erkend leerbedrijf

Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft bedrijf badminton combinatie Assen (bcA) (100764441) op 11 oktober 2023 erkend als leerbedrijf voor VMBO & MBO-studenten: In principe hebben wij plaats voor 1 stagiaire. Elk jaar zal opnieuw bekeken worden of dat voor dat jaar ook gaat lukken qua begeleiding vanuit de trainers/bestuur.

    1. Assistent dienstverlening
    2. Medewerker sport en recreatie
    3. Sport- en bewegingsleider

Op dit moment hebben wij 1 vaste stagiaire (Mustafa) op de dinsdag- en woensdagavond die meeloopt/ ondersteunt bij de trainingen.


HBO Onderzoeksstage SportkundeHBO stage

Jeugdlid Bianca Boere is samen met haar medestudenten Annewil, Maurijn, Giorgos en Jasper voor de opleiding HBO Sportkunde bezig met een onderzoeksstage bij Badminton Combinatie Assen. De interne en externe analyse is inmiddels afgerond en op 23 november gepresenteerd aan een afvaardiging van de club: Pieter Sopacua, Hans Meijer, Cintha Luchtenberg, Tamiko Ruiter, Peter Huging, Kees van Dijken & Gertie Kleijn. Zij gaan aan de slag met een evenement voor 50+plussers dat op zaterdag 27 januari van 10:00-13:00 uur georganiseerd gaat worden. Leden die kunnen helpen bij o.a. het punten tellen kunnen zich aanmelden bij Bianca op maandag- en woensdagavond of via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Jeugd competitie

Fase 1 is afgesloten. Tussenstanden van fase 1 voor onze 4 jeugdteams: J1 op de 5de plek, J2 op de 7de plek, J3 op de 6de plek, J4 op de 2de plek. Kijk via deze link naar het overzicht.

In fase 2 die na de kerstvakantie van stat gaat, worden de jeugdteams opnieuw ingedeeld in een poule, maar dan op speelsterkte. De sterkste teams die bovenaan zijn geëindigd komen in 1 poule, de minder sterke teams die onderaan zijn geëindigd in een andere poule. Deze indeling wordt vlak voor de Kerstvakantie bekend gemaakt.


Senior competitie

Tussenstanden In de Doordeweekse (DDW) competitie regio Noord: D1 staat op de 1ste plek en D2 op de 7de plek. Zie ook dit overzicht op toernooi.nl.
Tussenstanden in de Bondscompetitie weekend: Assen 1 staat op de 7de plek. Zie ook dit overzicht.


Jeugdcommissie

Voor de maand februari staat een ouder-kind toernooi in de planning op een zaterdag. Bedoeld voor alle jeugdleden die samen met hun vader, moeder, oma, opa, oom of tante( volwassenen) mee willen doen en alle seniorleden die dat samen met hun (klein)zoon, (klein)dochter, neef/nicht onder 18 jaar mee willen doen. De datum kan pas vastgezet worden zodra de nieuwe competitiezaterdagen bekend zijn. Hou de mail goed in de gaten, daarin komt ook een aanmeldlink via een google-form. Meedoen kan alleen als je hiervoor aangemeld bent.

In de juni maand hopen we jeugd clubkampioenschappen te kunnen organiseren en in de 2de week van juli sluiten we af met een jeugduitje/activiteit op de zaterdag