Badmintontrainers geslaagd!

Veel badminton verenigingen in Nederland hebben moeite om vrijwilligers met een trainerslicentie te vinden. Er heerst bij veel clubs schaarste in badminton trainers. Dan moet een vereniging er dus voor gaan zorgen dat er nieuwe trainers komen door een cursus dichterbij huis te laten organiseren door Badminton Nederland/ NOC*NSF. En dat hebben ze bij Badminton Combinatie Assen (bcA) gedaan.

5 Verenigingen in het Noorden kunnen nu weer opgelucht ademhalen: Er zijn 7 nieuwe trainers met succes geslaagd voor hun BWF level 1 trainers opleiding die zij in Assen hebben gevolgd. Te weten Sander Boersma, Jordi Carlo Ottjes & Carlo Danner van S.V. Meteoor; Michel & Milan Bosgraaf van bcA: Jeroen Prins van S.V. De Griffioen & Anoek Maatman van B.V. Smash Hoogeveen. BC Assen wenst hun allemaal een lange en succesvolle vrijwilligers trainer carrière toe bij hun verenigingen. 2 andere cursisten zullen hun opleiding op een andere locatie gaan afronden.

De opleiding bestond uit vier intensieve cursusdagen in Kloosterveen met veel huiswerk en zelfstudie. De trainers hebben er hard voor moeten werken. Met dank aan opleiders Nick Fransman & Arjen Smith voor het afleveren van 7 goede trainers! En I-werk voor de perfecte catering.

Op zondag 1 oktober biedt bcA de 1-dags trainingscursus Bamito Groen aan, die gefinancierd wordt vanuit het Sport Akkoord. De deelname is hierdoor gratis. De cursus staat open voor (aankomende) badmintontrainers in de Regio Noord maar ook voor sportbuurtwerkers en eventueel leerkrachten lichamelijk onderwijs werkend met de jeugd doelgroep 7 t/m 9-10 jaar die graag wat meer handvatten over het badmintonnen bij deze doelgroep willen krijgen. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Informatie hierover & aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..