DG Beveiliging bcA 4,6,8,10 toernooi

DG Beveiliging bcA 46810 toernooiSinds 2012 organiseert bcA in maart/april een regionaal 4,6,8,10 toernooi dat onderdeel is van het seniorencircuit Noord. Leden van de bcA kunnen zich uiteraard ook inschrijven voor dit toernooi. Naast dat het natuurlijk heel gezellig is om met een grote groep van onze vereniging deel te nemen is het ook een mooie kans om tegen spelers van andere clubs en uit andere regio’s te spelen.


Seniorencircuit Noord (SCN)

Het seniorencircuit Noord bestaat uit een tiental toernooien georganiseerd door verenigingen uit het Noorden. Deze toernooien worden bijna allemaal gespeeld in de maanden na de competitie (februari t/m mei). Waarna de hoogst genoteerde spelers op de ranglijst aan het einde van het seizoen het nog eens een keer tegen elkaar op nemen. Aan elk toernooi doen ongeveer 90 tot 150 deelnemers mee. Afhankelijk van het aantal deelnemers in de verschillende onderdelen wordt er gespeeld in een poule-afvalschema of in een afvalschema.


Categorieën 4,6,8 & 10

Er zijn (in 2021 voor het eerst) vier verschillende categorieën, namelijk; 4, 6, 8 & 10. Binnen deze categorieën heb je vijf verschillende onderdelen (ME,DE,MD,DD,GD). Men kan zich voor twee onderdelen inschrijven in aaneensluitende categorieën. Het niveau in de verschillende categorieën is grofweg het volgende.

  • Categorie 4 is voor gevorderde competitie spelers.
  • Categorie 6 is voor doorsnee competitie speler.
  • Categorie 8 is voor gevorderde recreanten en beginnende competitie spelers.
  • Categorie 10 is voor recreanten of spelers met weinig competitie ervaring die bijvoorbeeld net zijn ingestroomd in 4e klasse DDW of herencompetitie.

Aan dit toernooi zijn inschrijfkosten per onderdeel verbonden.