Competitie informatie senioren

Badminton Combinatie Assen (bcA) is een vereniging met een gezellige wedstrijdgroep. Binnen bcA zijn voor senioren verschillende vormen van competitie mogelijk. Onze competitieteams spelen in de regio competitie Noord 3de of 4de klasse (doordeweeks en mannen) of binnen de Bondscompetitie (weekend) van Badminton Nederland 7de Divisie.

Voor diegene die nog niet bekend zijn met de Divisie indeling hieronder een overzichtje:

9de Divisie = 4de klasse weekend
8ste Divisie  = 3de klasse weekend
7de Divisie = 2de klasse
6de Divisie = 1ste klasse
5de Divisie = hoofdklasse


Inschrijven voor de competitie

Het competitieseizoen loopt van september t/m februari/maart.
Je kunt je het hele jaar door aanmelden voor de competitie via het competitie aanmeldingsformulier. Een team kan maar 1 keer per speelseizoen worden aangemeld voor de competitie. Teams voor het nieuwe seizoen worden half maart samengesteld omdat Divisieteams uiterlijk op 1 april aangemeld moeten worden voor het daaropvolgende speelseizoen. De doordeweekse (DWW) teams, mannen en jeugdteams moeten uiterlijk 1 mei aangemeld worden. Als jouw aanmelding na die tijd binnenkomt, zal de technische commissie proberen of je met een al opgegeven team kunt meedraaien als invaller. Het aanmeldingsformulier moet je elk jaar dat je competitie wil spelen opnieuw insturen. Sla je formulier daarom op je computer op, dan kun je het elk jaar snel aanpassen. Dit aanmeldingsformulier is te downloaden via deze link. Het ingevulde formulier graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Senioren weekendcompetitie (ZZ)

De senioren weekendcompetitie start in september en loopt t/m januari (met uitloop t/m februari) in het volgende jaar. De teams bestaan altijd uit minimaal 2 vrouwen en 2 mannen. Per wedstrijd worden 8 partijen gespeeld: 1 heren dubbel, 1 dames dubbel, 2 gemengd dubbel, 2 dames & 2 heren enkels. Er worden maximaal 14 wedstrijden gespeeld, 7 uit- en 7 thuiswedstrijden. Alle wedstrijden worden gespeeld in het weekend, waarbij de thuiswedstrijden op zaterdag of zondag van 10.00 uur tot 12.30/13.00 uur worden gespeeld in de Pittelohal. Doorgaans is het niveau iets hoger dan in de doordeweekse competitie laagste klasse, maar nog steeds goed te doen voor de gevorderde recreant en hoger.


Senioren doordeweekse competitie (DDW)

De senioren doordeweekse competitie start in september en loopt t/m maart in het volgende jaar. De thuiswedstrijden worden op maandag in de Pittelohal gespeeld maar kunnen in overleg met de tc incidenteel op een andere avond gespeeld worden. De teams bestaan altijd uit minimaal 2 vrouwen en 2 mannen. Per wedstrijd worden 8 partijen gespeeld: 1 heren dubbel, 1dames dubbel, 2 gemengd dubbel, 2 dames & 2 heren enkels. Er worden maximaal 14 wedstrijden gespeeld, 7 uit- en 7 thuiswedstrijden. Alle wedstrijden worden op doordeweekse avonden gespeeld. Bij voldoende teamopgaven in de regio wordt er ook in de 4de klasse ( soort van senioren starters) competitie gespeeld. Recreanten die meer uitdaging willen kunnen prima deelnemen aan deze vorm van competitie.


Mannencompetitie

De mannencompetitie wordt op doordeweekse avonden gespeeld met alleen herenteams In plaats van 8 onderdelen worden er maar 6 gespeeld: 3 heren dubbel & 3 heren enkel. De thuiswedstrijden worden op maandag in de Pittelohal gespeeld maar kunnen in overleg met de technische commissie (TC) incidenteel op een andere avond gespeeld worden. Een team bestaat uit minimaal 3 mannen. Deze competitie start doorgaans rond oktober maar er zijn plannen om deze ook al in september te laten starten. Hij loopt t/m maart in het volgende jaar.


Meer informatie

Indien je meer informatie wilt hebben over de mogelijkheden van competitie spelen bij bcA neem dan contact op met de technische commissie (TC) van onze vereniging (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Informatie over de huidige senioren teams en wedstrijden is hier te vinden.