Over BC Assen

Badminton Combinatie Assen (bcA) is de badmintonvereniging in Assen en telt ongeveer 200 leden. We zijn één van de ongeveer 850 verenigingen die zijn aangesloten bij Badminton Nederland, de officiële landelijke bond.

Ben je een fanatieke badmintonner en heb je zin om competitie te spelen of heb je alleen nog maar een shuttletje geslagen op de camping en wil je graag leren badmintonnen? Iedereen kan terecht bij bcA! De jeugd is goed vertegenwoordigd en speelt, net als de volwassenen, met meerdere teams in de competitie.

Iedereen kan vrijwillig deelnemen aan de trainingen die worden gegeven onder leiding van gediplomeerde trainers en badmintonbegeleiders. Wil je niet meetrainen dan is er iedere speelavond(of ochtend) de mogelijkheid voor alle leden om vrij te spelen (Speellocaties en tijdstippen).

Er worden regelmatig toernooien voor de leden georganiseerd, zoals het gezellige Nieuwjaars mixtoernooi of het pepernotentoernooi, speciaal voor de jeugd. Daarnaast wordt elk jaar een 4-6-8-10 toernooi georganiseerd, waar ook spelers van andere clubs aan mee kunnen doen. Een mooi moment om de krachten te meten met spelers buiten de club.

Badminton is meer dan een slag in de lucht. Naast het spelletje is de onderlinge gezelligheid ook van belang. In de kantine kan tussen en na het spelen wat gedronken worden.

Eens per jaar vindt de algemene ledenvergadering plaats. Je hebt dan de gelegenheid om mee te denken over de gang van zaken binnen de vereniging.

Binnen onze vereniging zijn er veel vrijwilligers in de commissies actief, die de badminton combinatie Assen tot een actieve en gezellige club maken. Omdat een vereniging niet kan bestaan zonder de inzet van vrijwilligers, is de club altijd blij met meer actieve leden. Dus lijkt het je leuk om naast badmintonnen ook andere dingen voor de club te doen, dan kunt je contact opnemen met onze voorzitter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..