Interview met Wil van der Linden

Een interview met Wil van der Linden, de ledenadministrateur van de vereniging, door Wilbert van Hofslot op 9 november 2016. 

1. Wat is je functie bij de club?
De ledenadministratie; deze voer ik uit sinds 2001 (bc De Wouden) en van bc Assen sinds de fusie.

2. Op welke avond of dag speel jij zelf badminton en waar?
Ik speel op dinsdagavond in De Timp. Voorheen speelde ik in Marsdijk. Ik kan wel wennen aan De Timp, maar sommige praktische dingetjes zijn wat minder. Zo moet ik vanuit Marsdijk, waar ik woon, meer afstand afleggen. Op maandagavonden speel ik op de kazerne, in een hal voor oud-militairen zoals ik.

3. Hoe lang badminton je al? Hoe lang ben je lid van de club of haar voorgangers?
Al vanaf 1979 speel ik badminton, destijds bij bc Selby in Soest, waar ik toen woonde. Ik heb ook nog gespeeld bij BC Kampen en BC Weert. Vanaf 1994 woon ik in Assen en vanaf ca. 1996 ben ik gaan badmintonnen bij bc De Wouden. Als militair verhuisde ik vaak en ging ik juist bewust via badmintonnen het verenigingsleven in om zo gauw mogelijk ter plekke opgenomen te worden in de woonomgeving.

4. Verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen?
Ik ben getrouwd en met mijn huidige vrouw heb ik 4 kinderen.

5. Wat is je leeftijd?
Ik ben 61 jaar.

6. Wat is je beroep of waar houd je je hoofdzakelijk mee bezig?
Ik was tot 5 jaar geleden militair en commandant van een Remedial peloton bij het Ministerie van Defensie. In dit peloton werd gewerkt aan fysiek herstel voor geblesseerde en zieke militairen met de bedoeling hen weer gereed te maken voor de opleiding. Dit peloton telde tot wel 80 militairen. Op mijn 56e ben ik (na 40 jaren werken) met Functioneel Leeftijds Ontslag gegaan, hoewel ik toen nog wel graag had willen doorwerken. Door opeenvolgende bezuinigingen zat dat er helaas niet in.

7. Wat zijn je hobby's naast badminton?
Ik mag graag fietsen/wielrennen (niet elektrisch!), bijna elke dag, en houd me verder bezig met postzegels verzamelen (filatelie).

8. Wat zou je veranderen willen aan de club of aan het badminton in het algemeen?
Aan badminton zelf hoeft niets veranderd te worden, ik zou niet weten wat. Voor wat betreft onze club zou ik graag zien dat nog eens kritisch wordt gekeken naar de uitgaven. Een automatische contributieverhoging zou niet de regel moeten zijn.

9. Wat is je mooiste badmintonervaring?
Geen en heel veel. Leuk bij badminton vind ik altijd de sociale contacten , de mensen waar je mee praat en die je tegenkomt. Dat vindt ik altijd mooi. Een hoogtepuntje vond ik wel 2e worden, in het mixdubbel, bij een nationaal Defensiekampioenschap in Den Helder ca. 7 jaar geleden.

10. Waarom ben je vrijwilliger, wat is daar leuk aan?
Betrokkenheid bij de club en een steentje bij kunnen dragen aan het functioneren van de club. Dat wil eigenlijk iedereen die vrijwilligerswerk doet.

11. Wat is je lievelingseten?
Indisch! Als het maar geen vis is.....

12. Waar ga je het liefst op vakantie?
Ik zoek altijd bos, berg/heuvel en rust. Dus vooral natuur en geen steden, een kasteel vind ik wel weer mooi. In de praktijk ga ik vaak naar België, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk. Ik kampeer graag! En dat mag vergezeld zijn van een glaasje wijn en een boek.

13. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen?
In goede gezondheid samen met mijn vrouw 100 jaar worden!

14. Wil je zelf nog wat kwijt?
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

15. Van wie zou je hierna graag een interview zien?
Van Sebastiaan Berends, onze secretaris, en van Henk Jan Woltinge, de trainer van de dinsdagavond.
9 november 2016
Wilbert van Hofslot

Contact gegevens

Algemene informatie: info@bcassen.nl

Redactie website: pr@bcassen.nl

Bestuur bcA: secretaris@bcassen.nl