Indoorschoenen

 

Juiste schoenen zijn essentieel voor het sporten. Voor elke sport is er wel een speciale schoen.

Zo ook voor badminton. Wat zijn de voordelen van goede schoenen bij de juiste sport. Je kunt je makkelijker bewegen, je houdt het langer vol, kortom je presteert beter met de juiste schoen.

Wat maakt nu een goede badminton/indoor-schoen:

- Flexibele voorvoet

- Demping in de voorvoet

- Stabiel onder de middenvoet

- Versteviging in de hak

- Verhoogde neuskap

Wat is het belangrijkste onderdeel van een indoorschoen:

Het meeste belangrijke van een indoorschoen is de flexibele voorvoet. Dit zorgt namelijk voor een makkelijke afzet. De afzet is een belangrijk onderdeel van badminton. Dit zorgt voor snelheid. Daarnaast helpt een flexibele voorvoet bij het springen en neerkomen. Hierdoor houd je meer evenwicht, dan dat een schoen stijf is. Daarnaast is de demping ook essentieel. Demping zorgt voor comfort tijdens het sporten. Des te comfortabel een schoen is, des te makkelijker houdt je het sporten vol. Sta je plat op de grond dan geeft deze veel druk aan de onderkant van de voet. Heb je kussentjes tussen de vloer en je voet dan zal dit prettiger aan voelen. Zo werkt dat ook bij een indoorschoen. 

Geen merk is beter. Asics en Mizuno  zijn allebei even geschikt voor badminton. Beide schoenen maken gebruik van een ander dempingsysteem. Asics heeft een gel-demping in de hak. De gel onder de hak en voorvoet, aangegeven door Eva, Speva of Solyte. De gel veert elke keer mee met de voet. Dit zorgt voor een zachte demping, wat er dus voor zorgt dat je comfortabel sport. Mizuno maakt gebruik van de wave-technology. Deze technologie houdt in dat er een plaat onder de voet zit. Deze in de vorm van een aantal golven achterelkaar. Deze zorgt ervoor dat hij in de lengte as stabiel is en in de breedte as juist soepel.

 

 

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.