Introductie

introductie11023, 1024... mis!   1, 2, 3...
Iedereen heeft het wel eens gedaan. Een partijtje badminton op straat voor de deur, op vakantie of zo maar ergens aan het strand.  Lastig is wel, dat het in Nederland vaak waait.

Badminton : meer dan een campingsport

Je kent de sport misschien van de camping maar badminton als zaalsport is iets totaal anders  Het is een serieuze tak van sport met een eigen nationale bond.  

Badminton is een eenvoudige sport om mee te beginnen, omdat iedereen wel eens een racket in zijn handen heeft gehouden. Die ervaring is op zichzelf al voldoende om een beginneling in de sport volwaardig mee te laten doen. Natuurlijk is badminton in een sportzaal, met een echt net en een echt speelveld, wel even iets anders dan een spelletje op het strand of in de straat. Het is echter gauw genoeg geleerd. Bij het, wat we voor het gemak maar even het huis-tuin-en-keuken badminton noemen, gaat het er vaak om het pluimpje zo lang mogelijk in de lucht te houden. In de badmintonsport is het tegenovergestelde juist de bedoeling. De shuttle (badminton Bargoens voor pluimpje) moet juist bij de tegenpartij op de grond terechtkomen. Dat is overigens ook de inzet van diezelfde tegenpartij, en zodoende ontstaat het vaak boeiende spel.

Badminton is voor alle leeftijden, voor fanatieke spelers en ook voor mensen die gewoon een lekker een partijtje willen spelen en in beweging willen zijn. Na boksen en squash is badminton de meest intensieve sport. Het is de snelste racketsport en heeft alles in zich wat sporten zo leuk maakt: veel actie, snelheid, het vereist conditie, een goede co√∂rdinatie, techniek en vraagt om spelinzicht. Ook een beginnend speler kan al snel dynamiek en actie uit een partij halen. Al heb je nog zelden een racket en een shuttle in je hand gehad, je kunt toch al snel een leuke wedstrijd spelen! Met training en een goede techniek haal je steeds meer uit het spel.

introductie2Badminton bij bc Assen

Badminton combinatie Assen is een vereniging van ongeveer 275 leden. Het is een vereniging zonder wachtlijst. bcA kent twee soorten leden. Op de eerste plaats zijn er de leden die puur voor het plezier een avond in de week een partij badminton willen spelen. Daarnaast zijn er ook leden die aan de competitie van Badminton Nederland  meedoen. Voor elk wat wils dus.

Maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagmorgen en donderdagavond zijn onze vaste speeltijden. Dit betekent dat er badmintonlessen worden gegeven, die nodig zijn om het spel te verbeteren en dat er daarnaast op de techniek geoefend wordt. Na de training is er nog gelegenheid tot vrij spel. Veel leden dagen elkaar dan nog uit tot een partij.

Meer informatie over badminton kun je vinden in de andere menu opties onder het kopje  'Badminton'. Informatie over de vereniging vind je onder het kopje 'Vereniging'. Natuurlijk kun je ook altijd informatie aanvragen door een mailtje naar het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen.

Contact informatie

Algemene informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leden Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurlijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.